BiH NA ČELU SA STUDENTIMA FINra OSVOJILA 1. MJESTO NA EUROPSKOM PRVENSTVU IZ INTERNE REVIZIJE

BiH NA ČELU SA STUDENTIMA FINra OSVOJILA 1. MJESTO NA EUROPSKOM PRVENSTVU IZ INTERNE REVIZIJE
28. Septembra 2021. Komentari isključeni za BiH NA ČELU SA STUDENTIMA FINra OSVOJILA 1. MJESTO NA EUROPSKOM PRVENSTVU IZ INTERNE REVIZIJE Aktuelnosti,Novosti FINra

U periodu od 17.09. do 19.09.2021. godine, studenti FINra predstavljali su  Bosnu i Hercegovinu i Visokoškolsku ustanovu FINra na Europskom finalnom takmičenju iz Interne revizije.

Visokoškolska ustanova FINra je jedina ustanova iz BiH  koja se plasirala sa svojim studentima na finalno takmičenje.

Studenti FINra koji su učestvovali na Europskom finalnom takmičenju iz Interne revizije su: Mehmed Čajić, Nadina Đogić, Aiša Ćorić, Emina Džebić, studenti III godine studija, kao i studentice IV godine Maida Avdić i Melisa Mušanović.

Tim Bosne i Hercegovine u čijem sastavu su bili i  studenti Visokoškolske ustanove FINra na Europskom prvenstvu Internih revizora osvojio je 1. mjesto.  U pojedinačnoj konkurenciji, studenti FINra osvojili su 2., 4., 5. i 8. mjesto  na takmičenju  u kojem je učestvovalo više od 180 učesnika iz cijele Europe.

U toku finalnog takmičenja studenti FINra su pokazali visok nivo znanja iz Interne revizije u kojem su se rame uz rame takmičili sa već dokazanim profesionalcima iz ove oblasti.  

FINra zajedno sa svojim profesorima aktivno radi na izgradnji profesionalne karijere svojih studenata, budućih stručnjaka što je čini poželjnom obrazovnom institucijom u BiH.

Ovom aktivnošću FINra je obezbijedila svojim studentima da u skladu sa svojim sloganom “Jedinstven spoj teorije i prakse” izučavaju tokom studija i nastavni predmet Internu reviziju u teorijskom i praktičnom smislu, a samim tim olakšava put sticanja zvanja i Certifikata ovlaštenog internog revizora.

About The Author

mainmpo