Dan otvorenih vrata FINra 2020

Dan otvorenih vrata FINra 2020
27. Juna 2020. Komentari isključeni za Dan otvorenih vrata FINra 2020 Aktuelnosti FINra

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli u okviru projekta profesionalne orijentacije učenika srednjih škola je realizovala projekat “Dani otvorenih vrata FINra 2020” pridržavajući se mjera i naredbi Kantonalnog štaba civilne zaštite TK. Cilj projekta je olakšati odluku i dati podršku u profesionalnoj orijentaciji i izboru fakulteta za nastavak obrazovanja učenicima završnih razreda srednjih škola. Učenici su imali priliku da obiđu prostorije, uvjere se u moderno opremljene učionice i savremenu IT opremu na kojoj rade studenti FINra, te posjete biblioteku i upoznaju se sa profesorima i asistentima. Imajući u vidu veliko interesovanje učenika za Visokom školom za finansije i računovodstvo FINra, učenike je zanimalo po čemu se to ova visokoškolska ustanova razlikuje od drugih i koje su koristi studiranja na FINra.

U svom izlaganju direktor Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli gospodin doc. dr. Ismet Kalić je istakao:

„U nastavnom planu i programu Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra napravili smo jedinstven spoj teorije i praktičnih znanja i vještina. Takav odnos teorije i praktičnih znanja i vještina čini ovu visokoškolsku ustanovu jedinstvenom u regionu.

Našim studentima smo obezbijedili vrhunske predavače, najbolje profesore iz naučnih oblasti finansije i računovodstvo kao iz ostalih predmeta iz drugih naučnih oblasti.

Nastava na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra Tuzla se odvija u moderno opremljenim učionicama na savremenoj IT opremi na kojima su instalirani aplikativni programi za računovodstveno i finansijsko poslovanje uz korištenje “Pametne table” posljednje generacije.

Osnivač Visokoškolske ustanove FINconsult pružaa podršku studentima FINra kroz pristup seminarima kontinuirane profesionalne edukacije, gdje studenti FINra zajedno sa računovođama i revizorima prate stručne teme i u toku su sa svim dešavanjima i prate poslovnu problematiku fnansijsko-računovodstvene profesije.

Po završetku studija naše studente nećemo slati na Biro za zapošljavanje, već na posao kod poznatog poslodavca. One koji budu imali poduzetničkog duha, podržat ćemo u pokretanju vlastitog biznisa, kroz otvaranje računovodstvenih servisa ili agencija.“

Osim obraćanja direktora Visoke škole za finansije i računovodstvo, prigodno predavanje za učenike srednjih škola je držao doc.dr. Edin Glogić jedan od profesora na ovoj Visokoškolskoj ustanovi na temu : “Nastavak obrazovanja, novi studijski smjer i novi studijski program. Ovom temom učenici se žele podstaknuti da nastave obrazovanje i da im se ukaže na koristi studiranja i akademske diplome.

Učenicima su se obratili i studenti Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra koji su svojim obraćanjem prenijeli svoje iskustvo studiranja na FINra, te iskazali zadovoljstvo nastavom i nastavnim osobljem i znanjem koje su usvojili.

Učenici zajedno sa njihovim roditeljima su dobro došli na FINra. Dođite i uvjerite se u vrhunske uslove studiranja. Izaberite Visoku školu FINra koja će ispuniti sva Vaša očekivanja i koja Vas neće iznevjeriti.

About The Author

mainmpo