“DANI OTVORENIH VRATA FINRA 2018” – POSJETA BEHRAM BEGOVE MEDRESE

“DANI OTVORENIH VRATA FINRA 2018” – POSJETA BEHRAM BEGOVE MEDRESE
9. Februara 2018. Komentari isključeni za “DANI OTVORENIH VRATA FINRA 2018” – POSJETA BEHRAM BEGOVE MEDRESE Aktuelnosti,FINra FINra

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli u okviru projekta profesionalne orijentacije učenika srednjih škola realizuje projekat “Dani otvorenih vrata FINra 2018”.

Cilj projekta je olakšati odluku i dati podršku u profesionalnoj orijentaciji i izboru fakulteta za nastavak obrazovanja učenicima završnih razreda srednjih škola.

Visoku školu za finansije i računovodstvo FINra posjetili su učenici Behram-begove medrese, koja ima epitet najbolje škole u BiH. Učenici su imali priliku da obiđu prostorije, uvjere se moderno opremljene učionice i savremenu IT opremu na kojoj rade studenti FINra, te posjete biblioteku i upoznaju se sa profesorima i asistentima. Imajući u vidu veliko interesovanje učenika za Visokom školom za finansije i računovodstvo FINra, učenike je zanimalo po čemu se to ova visokoškolska ustanova razlikuje od drugih i koje su koristi studiranja na FINra.

U svom izlaganju direktor Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli gospodin doc. dr. Ismet Kalić koji je istakao:

„U nastavnom planu i programu Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra napravili smo jedinstven spoj teorije i praktičnih znanja i vještina. Takav odnos teorije i praktičnih znanja i vještina čini ovu visokoškolsku ustanovu jedinstvenom u regionu.

Našim studentima smo obezbijedili vrhunske predavače, najbolje profesore iz naučnih oblasti finansije i računovodstvo kao iz ostalih predmeta iz drugih naučnih oblasti.

Nastava na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra Tuzla se odvija u moderno opremljenim učionicama na savremenoj IT opremi na kojima su instalirani aplikativni programi za računovodstveno i finansijsko poslovanje uz korištenje “Pametne table” posljednje generacije.

Osnivač Visokoškolske ustanove FINconsult pružaa podršku studentima FINra kroz pristup seminarima kontinuirane profesionalne edukacije, gdje studenti FINra zajedno sa računovođama i revizorima prate stručne teme i u toku su sa svim dešavanjima i prate poslovnu problematiku fnansijsko-računovodstvene profesije.

Po završetku studija naše studente nećemo slati na Biro za zapošljavanje, već na posao kod poznatog poslodavca. One koji budu imali poduzetničkog duha, podržat ćemo u pokretanju vlastitog biznisa, kroz otvaranje računovodstvenih servisa ili agencija.“

Osim obraćanja direktora Visoke škole za finansije i računovodstvo, prigodno predavanje za učenike srednjih škola  je imao prof.dr. Kadrija Hodžić jedan od profesora na ovoj Visokoškolskoj ustanovi na temu : “Nastavak obrazovanja i sticanje akademske diplome”. Ovom temom se žele učenici podstaknuti da nastave obrazovanje i ukazati učenicima na koristi studiranja i akademske diplome.

Učenicima se obratio i direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić koji je između ostalog istakao:

“Nastavak školovanja nije opcija već prioritet za učenike Behram-begove medrese. Opredjelite se u skladu sa vašim ličnim afinitetima! Ličnim iskustvom tokom djelovanja kao direktor Behram-begove medrese uvidio sam značaj i važnost finansijsko računovodstvene profesije. FINra vam pruža mogućnost da postanete vrhunski stručnjaci za finansije i računovodstvo”

Doborodošlicu učenicima Behram-begove medrese je priredila i asistentica na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra Lamija Orlović koja je u svom govoru istakla sljedeće :

„Prije četiri ipo godine sam završila Behram-begovu medresu i bila sam na vašem mjestu. Danas vam se obraćam kao asistent Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli. Nakon završene medrese možete upisati bilo koji fakultet i biti uspješni u tome što izaberete samo ukoliko to dovoljno želite. Ukoliko je vaš izbor znanje iz oblasti koje vam FINra može pružiti, znajte da vas ovdje uvijek čeka topla dobrodošlica. Neka vas sreća prati šta god postali u životu.“

Učenicima su se obratili i studenti Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra koji su pohađali Behram-begovu medresu. Svojim obraćanjem prenijeli su svoje iskustvo studiranja na FINra, te iskazali zadovoljstvo nastavom i nastavnim osobljem, te znanjem koje su usvojili.

About The Author

mainmpo