DIPLOME FINra PRIZNATE U ZEMLJAMA EU

DIPLOME FINra PRIZNATE U ZEMLJAMA EU
30. Novembra 2022. Komentari isključeni za DIPLOME FINra PRIZNATE U ZEMLJAMA EU Aktuelnosti,Novosti FINra

Visokoškolska ustanova FINra je na listi akreditovanih visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini. Prve diplome je izdala tek nakon dobivanja institucionalne akreditacije, što je čini jednom od rijetkih visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini.

Na FINra je do sada ukupno diplomiralo 139 studenata. Svi su zaposleni prije ili odmah nakon diplomiranja. Neki od njih su pokrenuli svoj vlastiti biznis. FINra ima za cilj da mladi ljudi ostaju u Bosni i Hercegovini i nakon sticanja diplome pronađu odgovarajući posao u svojoj zemlji. Međutim, neki od diplomiranih studenata su pronašli posao u zemljama EU gdje su uspješno nostrificiali diplome stečene na FINra.

Naša diplomirana studentica iz prve generacije Azra Džonbić, koja živi i radi u Zagrebu, je nostrificirala diplomu FINra u Republici Hrvatskoj, dok je diplomirani student iz druge generacije  Haris Bečić nostrificirao diplomu FINra u Njemačkoj.

Diplome FINra su prepoznate i od strane poslodavaca u zemljama EU, što potvrđuje kvalitet rada ove visokoškolske ustanove na međunarodnom planu.

Link rješenja o nostrifikaciji:

Rješenje o nostrifikaciji – Haris Bečić

Rješenje o nostrifikaciji – Azra Džonbić

About The Author

mainmpo