DODJELA AKADEMSKIH DIPLOMA NA FINra

DODJELA AKADEMSKIH DIPLOMA NA FINra
5. Maja 2022. Komentari isključeni za DODJELA AKADEMSKIH DIPLOMA NA FINra Aktuelnosti,Novosti FINra

Dana 05.05.2022. godine na Visokoškolskoj ustanovi FINra u Tuzli promovisana je druga generacija diplomiranih studenata. Akreditovane akademske diplome je dobilo 20 studenata iz generacije 2017-2021. godina. FINra je dobila institucionalnu akreditaciju prošle godine, tačnije 28.04.2021. godine, i nalazi se na listi akreditovanih visokoškolskih ustanova Bosne i Hercegovine. Ovo je treći ciklus dodjele diploma, a u prethodna dva ciklusa diplome su uručene za 73 studenta, što ukupno čini 93 studenta koji su dobili diplome na FINra. Važno je istaći da svih 93 diplomirana studenta FINra su zaposleni.

Akademske diplome koje su uručene već imaju međunarodnu verifikaciju u zemljama EU. Naime, naša diplomirana studentica iz prve generacije Azra Džonbić, koja živi i radi u Zagrebu, je nostrificirala diplomu FINra u Republici Hrvatskoj.

Čestitajući diplomiranim studentima, direktor FINra prof.dr.sc. Ismet Kalić je u svom obraćanju između ostalog istakao:

“Vi ste u protekle četiri godine stekli stručne kompentencije i usvojili znanja i vještine, koje su prepoznate na tržištu rada od strane poslodavaca. U prilog tome ide činjenica da je svih vas 20 zaposleno, a ako tome dodamo 45 diplomiranih studenata prve generacije i 28 studenata iz druge generacije, onda možemo konstatovati da su svi diplomirani studenti FINra, ukupno 93,  dobili posao prije diplomiranja ili odmah nakon sticanja diplome.

Mi na FINra ćemo dati sve od sebe da i ubuduće svi naši studenti dobiju posao i prije diplomiranja. FINra na taj način ispunjava svoj osnovni zadatak da svoje studente neće slati na Biro za zapošljavanje već na posao kod poznatog poslodavca ili vas podržati u pokretanju vlastitog biznisa, računovodstvenih servisa, agencija i preduzeća.

Naši studenti su među najboljim na master studiju Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, te na drugim univerzitetima u BiH i inozemstvu.

Naša podrška i saradnja s vama se ne završava sa ovom dodjelom diploma, već će ona biti nastavljena kroz Alumni asocijaciju FINra.

S obzirom da će Visoka škola u narednom periodu prerasti, odnosno osnovati Univerzitet FINRA, pozivam vas da nastavite svoje obrazovanje i upišete master i doktorski studij na Univerzitetu FINRA.“

Prisutnima su se obratili zamjenik direktora doc. dr. sc. Edin Glogić i pomoćnica direktora za nastavu i studentska pitanja mr.sc. Irma Ibrišimović.

„S obzirom da kontinuirano kao visokoškolska ustanova radimo na razvoju i unapređenju računovodstvene profesije u BiH, upravo doprinos tom razvoju je i ova generacija diplomiranih studenata koja u profesionalne vode ide sa savremenim i aktuelnim znanjima i vještinama iz računovodstva, finansija i revizije.“, između ostalogrekao je zamjenik direktora doc.dr.sc. Edin Glogić.

„Na prelazu iz renesanse u moderno doba engleski filozof Francis Bacon tvrdio je da je znanje  moć, međutim danas slobodno možemo reći da je ono najbolji alat za mijenjanje svijeta na bolje. U nadolazećem vremenu očekivanja i neizvjesnosti znanje će biti još važnije, jer samo znanjem možemo rješavati probleme koji će biti pred nama uzimajući u obzir činjenicu da veliki broj mladih ljudi odlazi iz Bosne i Hercegovine. Ovo nam stvara obavezu da konstantno radimo na podizanju kvaliteta nastave i održavanju kvalitetnih uslova studiranja u cilju da mlade obrazovane ljude zadržimo u Bosni i Hercegovini. Zbog ovih faktora FINra kontinuirano vrši kontrolu kvaliteta nastavnog procesa i zadovoljstva studenata nastavnim procesom i obrazovanjem na ovoj visokoškolskoj ustanovi.“, istakla je mr.sc. Irma Ibrišimović, pomoćnik direktora za nastavu i studentska pitanja.

Ovaj svečani događaj je svojim prisustvom uveličala i Eldina Čustović, predstavnica Grada Tuzla: ”Na FINra se već punih pet godina uspješno realizuje četverogodišnji studijski program koji integrira praktična znanja i vještine. FINra je sklopila više od 150 sporazuma o poslovnoj saradnji sa uspješnim kompanijama iz regije, te na taj način povezala studente sa realnim sektorom i poslodavcima. To je bilo ključno za vašu prepoznatljivost na tržištu rada i dobivanje posla. Dobiti posao prije ili odmah nakon diplomiranja  je u današnje vrijeme veoma lijepa vijest, a za diplomiranog studenta ispunjenje najvećeg cilja.”

About The Author

mainmpo