EBSCO ODRŽAO ONLINE TRENING NA FINra

EBSCO ODRŽAO ONLINE TRENING NA FINra
30. Novembra 2020. Komentari isključeni za EBSCO ODRŽAO ONLINE TRENING NA FINra Aktuelnosti,Novosti FINra

EBSCO ODRŽAO ONLINE TRENING NA FINra

Dana 27.11.2020. godine u amfiteatru na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli, sa početkom u 17:00 sati, putem ZOOM  platforme održan je 6.  EBSCO online trening na FINra. Online trening za studente i nastavnike Visoke škole FINra se odnosio na način korištenja i pretraživanja EBSCO biblioteke i EBSCO baze podataka.

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra je jedina visokoobrazovna ustanova u regionu, koja od  početka svog rada, tj. od juna 2016.  koristi e-biblioteku,  e-Book Business Subcription Collection, koja broji više od 20.500 jedinica savremene ekonomske literature iz oblasti finansija, računovodstva, revizije, menadžmenta, standarda, bankarstva i poduzetništva. Ovaj resurs koji posjeduje FINra stavlja njene studente u isti rang sa studentima u New York-u, Londonu, Berlinu, Parizu, Beču i ostalim svjetskim gradovima.

Online trening na temu: „Searching within EBSCO databases“ je održala Karolina Podloucka, Customer Engagement Manager Central and Eastern Europe, trener EBSCO. Trening je održan na engleskom jeziku, po tematskim cjelinama:

  • Presentation in the Power Point of the eBook Business Collection product,
  • How to conduct a search,
  • How to use eBooks online and offline,
  • How to use eBooks on mobile devices,
  • Creating My EBSCOhost folder and show its advantages.

Prisustvom treningu, studenti i nastavno osoblje FINre su usvojili potrebna znanja i vještine, pomoću kojih mogu preuzimati dijelove  ili cjelokupne knjige na svoje pametne telefone, tablete ili e-čitače, mogu to raditi brže i bolje, te na taj način lakše doći do podataka.

E-biblioteka je veoma važan resurs, koji studenti Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra Tuzla koriste pri izradi seminarskih radova i završnih radova, dok nastavnici FINra ovaj izvor literature koriste u nastavnom procesu, za predavanja, kao i u svome profesionalnom usavršavanju, za izradu master i doktorskih radova, kao i u naučno istraživačkom radu.

Sva literatura na FINra je besplatna za studente, kao i korištenje E- biblioteke.

Više informacija na www.finra.ba.

About The Author

mainmpo