EBSCO ODRŽAO ONLINE TRENING NA FINra

EBSCO ODRŽAO ONLINE TRENING NA FINra
16. Aprila 2020. Komentari isključeni za EBSCO ODRŽAO ONLINE TRENING NA FINra Novosti FINra

Dana 15.04.2020. godine na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli, u prostorijama virtualne učionice Webex Meet, sa početkom u 16:30 sati, održan je  online trening. Online trening za studente i nastavnike Visoke škole FINra se odnosio na način korištenja i pretraživanja EBSCO biblioteke i EBSCO baze podataka.

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra je jedina visokoobrazovna ustanova u regionu, koja od  početka svog rada, tj. od juna 2016.  koristi e-biblioteku,  e-Book Business Subcription Collection, koja broji više od 16.500 jedinica savremene ekonomske literature iz oblasti finansija, računovodstva, revizije, menadžmenta, standarda, bankarstva, poduzetništva.

Online trening na temu: „Searching within EBSCO databases“ je održala Urszula Nowicka, trener EBSCO.  Treningu je  prisustvovalo 52 studenta i nastavnika FINra. Trening je održan na engleskom jeziku, po cjelinama:

  • Using EBSCO eBooks online;
  • Downloading part of the eBook;
  • Downloading full eBooks;
  • Using eBooks on smartphones, tables and eReaders.

Prisustvom treningu, studenti i nastavno osoblje FINre su usvojili potrebna znanja i vještine, pomoću kojih mogu preuzimati dijelove  ili cjelokupne knjige na svoje pametne telefone, tablete ili e-čitače, mogu to raditi brže i bolje, te na taj način lakše doći do podataka.

E-biblioteka je veoma važan resurs, koji studenti Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra Tuzla koriste pri izradi seminarskih radova i završnih radova, dok nastavnici FINra ovaj izvor literature koriste u nastavnom procesu, za predavanja, kao i u svome profesionalnom usavršavanju, za izradu master i doktorskih radova.

About The Author

mainmpo