FINra ISPUNJAVA KLJUČNI CILJ – ZAPOSLENJE PO ZAVRŠETKU STUDIJA

FINra ISPUNJAVA KLJUČNI CILJ – ZAPOSLENJE PO ZAVRŠETKU STUDIJA
28. Juna 2022. Komentari isključeni za FINra ISPUNJAVA KLJUČNI CILJ – ZAPOSLENJE PO ZAVRŠETKU STUDIJA Aktuelnosti,Novosti FINra

Nastavni plan i program FINra predstavlja jedinstven spoj teorije i prakse, gdje kroz koncept savremenog i inovativnog obrazovanja studenti stiču znanja i vještine prepoznate i tražene na tržištu rada.

Visokoškolska ustanova FINra Tuzla,  projektom praksa – stipendije – zaposlenje ispunjava jedan od ključnih ciljeva, da svoje studente po završetku studija ne šalje na Biro za zapošljavanje, već na posao kod poznatog poslodavca ili da ih podrži u pokretanju vlastitog biznisa, kroz otvaranje računovodstvenog servisa ili savjetodavnih agencija.

Nakon obavljene stručne prakse student dobija uvid u mogućnosti primjene stečenih znanja, osposobljen je za odgovarajuću vrstu praktičnog rada, te je upoznat s poslovanjem preduzeća u koje je upućen.

 Znanja i vještine koje studenti steknu na predmetu Praktično osposobljavanje I, II i  III, kao i drugim predmetima praktične nastave, mogu da primjene u praksi upravo u firmama sa kojima je FINra potpisala sporazume o poslovnoj saradnji, a takvih je više od 150.

Uspješne firme u kojima naši studenti pohađaju praksu, u skladu sa svojim mogućnostima dodjeljuju i stipendije, a studente sa kojima budu zadovoljni tokom njihove četverogodišnje prakse će zaposliti po završetku studija.

Pregled poslovnih subjekata i organizacija sa kojima je Visokoškolska ustanova FINra potpisala sporazume o poslovnoj saradnji možete pogledati ovdje.

About The Author

mainmpo