FINra JE POSJETILA SREDNJE ŠKOLE U ČELIĆU, KALESIJI I BANOVIĆIMA

FINra JE POSJETILA SREDNJE ŠKOLE U ČELIĆU, KALESIJI I BANOVIĆIMA
7. Februara 2019. Komentari isključeni za FINra JE POSJETILA SREDNJE ŠKOLE U ČELIĆU, KALESIJI I BANOVIĆIMA Aktuelnosti FINra

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra  Tuzla  je i u drugom polugodištu nastavila posjete srednjim školama u okviru projekta „Profesionalne orijentacije učenika “, te  posjetila završne razrede u: Čeliću, Kalesiji i Banovićima. U narednom periodu u planu su posjete srednjim školama u Brčkom, Doboju, Gradačcu, Srebreniku, Kladnju i drugim školama na područiju TK

JU Mješovita srednja škola Čelić

Cilj Projekta je olakšati odluku i dati podršku u profesionalnoj orijentaciji i izboru fakulteta za nastavak obrazovanja učenicima završnih razreda srednjih škola. Učenicima koji se u svojoj profesionalnoj orijentaciji vide u finansijama i računovodstvu, daje se preporuka da se upišu na FINra.

Nastavno osoblje i studenti FINra posjetu srednjim školama koriste da prezentiraju Nastavni plan i program, koji predstavlja jedinstven spoj teorije i prakse gdje kroz koncept savremenog i inovativnog obrazovanja studenti stiču znanja i vještine  prepoznatljive i tražene na tržištu rada.

 

JU Mješovita srednja škola Kalesija

Visoka škola FINra prilikom svake prezentacije učenicima naglasi još jednu značajnu prednost u odnosu na druge visokoškolske ustanove, a to je da svaki učenik koji pristupi testiranju za stipendije ostvaruje pravo na istu. Stipendije su određene procentualno, zavisno od uspjeha, u rasponu od 10 -100% od ukupnog iznosa školarine, koja iznosi 2500KM. Termini testiranja za stipendije su svake posljednje subote  u mjesecu od februara do juna u amfitetaru FINra, u 10 sati. Za učenike članove porodica šehida i poginulih boraca, kao i za učenike generacije, stipendije su obezbijeđene u punom iznosu.

 

JU Mješovita srednja škola Banovići

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem telefona + 387 35 310 390,

e-mail  [email protected], na adresi Mitra Trifunovića Uče 9 , Tuzla.

 

About The Author

mainmpo