FINRA PARTNER 2. MEĐUNARODNE KONFERENCIJE ZA RAZVOJ TURIZMA 2021

FINRA PARTNER 2. MEĐUNARODNE KONFERENCIJE ZA RAZVOJ TURIZMA 2021
26. Novembra 2021. Komentari isključeni za FINRA PARTNER 2. MEĐUNARODNE KONFERENCIJE ZA RAZVOJ TURIZMA 2021 Nekategorisano FINra

Visokoškolska ustanova FINra, u srijedu 24.11.2021. godine, učestvovala je online na 2. međunarodnoj naučno-stručnoj konferenciji za razvoj ruralnog turizma RRT 2021.

FINra je i partner u organizaciji međunarodne konferencije pod nazivom: „Održivi i odgovorni razvoj ruralnog područja“.

Cilj Konferencije RRT 2021 je okupljanje predstavnika privrede, lokalnih i državnih institucija zajedno s predstavnicima akademske zajednice i rad na pronalaženju praktičnih rješenja za nastavak razvoja ruralnog područja Hrvatske i susjednih zemalja.

Konferencija RRT 2021 ima međunarodni karakter (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Srbija i Crna Gora) te je bila organizovana u vidu kratkih stručnih predavanja i više tematskih panela na kojima su se razmijenila međusobna iskustva i donijeti su zaključci, odnosno smjernice budućeg razvoja. Pripreme i podloge za raspravu ponudili su studenti i profesori više Univerziteta i fakulteta.

Tematske cjeline konferencije:

1. Održivi i odgovorni razvoj u ruralnom turizmu

2. Izvori finansiranja za razvoj ruralnog područja

3. Važnost edukacije djelatnika za razvoj ruralnog turizma

4. Nacionalni parkovi i parkovi prirode kao pokretači razvoja destinacije

5. Važnost međunarodnog povezivanja

6. Razvoj ženskog poduzetništva u ruralnom području

7. Uloga države, lokalne samouprave i lokalne zajednice u razvoju ruralnog turizma

8. Pozitivni primjeri iz prakse – domaći i inozemni

9. Ostale povezane teme.

Edukacije i radionice predviđene projektom izravno doprinose ostvarenju općeg cilja budući da se radi o edukacijama iz područja razvoja ruralnog turizma koji kod nas još uvijek nije dovoljno zastupljen.

FINra je partnerstvom u organizaciji i učešćem na ovoj konferenciji dokazala svoj kvalitet i opredjeljenost ka kontinuiranom unapređenju i podsticanju studenata da unaprijede svoja znanja i vještine, a samim tim steknu i novo međunarodno iskustvo.

About The Author

mainmpo