FINra PONOSNI SPONZOR “EKONOMSKE OLIMPIJADE”

FINra PONOSNI SPONZOR “EKONOMSKE OLIMPIJADE”
31. Augusta 2021. Komentari isključeni za FINra PONOSNI SPONZOR “EKONOMSKE OLIMPIJADE” Aktuelnosti,Novosti FINra

U utorak, 31. 08. 2021. s početkom u 12 sati, u prostorijama Univerziteta „Sarajevo School of Science and Technology“ održano je finale „Ekonomske olimpijade“, takmičenja iz ekonomije i finansija, za učenike srednjih škola sa područja BiH.


Ekonomska olimpijada (EO) je projekat koji je originalno pokrenut u Češkoj Republici od strane Instituta za ekonomski razvoj (Institut ekonomického vzdělávání – INEV), te se vremenom proširio i na druge evropske države. Jedno je od najvećih evropskih takmičenja za srednjoškolce u kojem je do sada učestvovalo više od 64.000 učenika iz cijele Evrope.

Ove godine se po prvi put „Ekonomska olimpijada“ održala i u Bosni i Hercegovini. Učešće je uzelo više od 1.000 srednjoškolaca iz čitave BiH. Najboljih pet plasiranih takmičara iz Bosne i Hercegovine kvalificiralo se na međunarodnu „Ekonomsku olimpijadu“, koja će biti održana u septembru ove godine.


FINra kao ponosni partner i sponzor Ekonomske olimpijade je prepoznala značaj takmičenja i pružila podršku u realizaciji ovog projekta, čiji je cilj ekonomsko i finansijsko obrazovanje i razvoj poduzetničkog duha kod mladih.

About The Author

mainmpo