FINRA POTPISALA SPORAZUM O SARADNJI SA FAKULTETOM ZA PROJEKTNI I INOVACIONI MENADŽMENT BEOGRAD

FINRA POTPISALA SPORAZUM O SARADNJI SA FAKULTETOM ZA PROJEKTNI I INOVACIONI MENADŽMENT BEOGRAD
23. Septembra 2021. Komentari isključeni za FINRA POTPISALA SPORAZUM O SARADNJI SA FAKULTETOM ZA PROJEKTNI I INOVACIONI MENADŽMENT BEOGRAD Nekategorisano FINra

Dana 23.09.2021. godine na Visokoškolskoj ustanovi FINra potpisan je sporazum sa Fakultetom za projektni i inovacioni menadžment (PMC) Beograd.

Glavna tema zajedničkog online sastanka bilo je intenziviranje međunarodne saradnje studentskih predstavništava, unaprijeđenje statusa studenata i studentskih organizacija, mogućnost zajedničkog djelovanja u provođenju različitih oblika projekata, organizacije zajedničkih seminara i radionica, te mobilnosti studenata u narednom periodu.

Online sastanku ispred Visokoškolske ustanove FINra prisustvovali su direktor dr.sc. Ismet Kalić, pomoćnik direktora za nastavu i studentska pitanja mr.sc. Irma Ibrišimović i dekan Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment (PMC) Beograd prof.dr. Aca Jovanović.

Prof.dr. Aca Jovanović, istakao je važnost međusobne saradnje studentskih organizacija, te izrazio nadu da se u duhu partnerstva i koordinacije, sastanci predstavnika studentskih organizacija u budućnosti održavaju češće.

Osnovni elementi međusobne saradnje:

  • Realizacija zajedničkih projekata s ciljem razvoja nauke i struke,
  • Organizacija seminara, savjetovanja, radionica i sličnih skupova koji okupljaju relevantne interesne grupe, a u cilju unapređenja rada potpisnica sporazuma,
  • Poticanje i koordinacija istraživanja i razvoj tehničko-tehnoloških dostignuća,
  • Organizacija stručnih, kulturnih, sportskih i drugih društvenih aktivnosti u cilju povezivanja studentskih udruženja,
  • Uzajamne promocije, razmjena informacija i izdavanje publikacija,
  • Razmjena studenata i nastavnika.

Na sastanku je također dogovoreno da se u narednom periodu formira zajednička grupa koja će biti zadužena za komunikaciju između studentskih predstavničkih tijela i kreiranje prijedloga zajedničkih projekata.

Razgovaralo se o uspostavljanju naučno – istraživačke saradnje, uspostavljanja zajedničkih studijskih programa prilagođenih okruženju i potrebama razvoja struke i tržišta rada, saradnji u okviru ERASMUS+ projekta razmjene studenata, nastavnog i administrativnog osoblja i realizacije projekata vezano za IPA fondove.

Kao jedan od zaključaka ovog sastanka predloženo je da se u narednom periodu konkretiziraju dogovori oko mobilnosti i neposredne razmjene iskustava studenata na ovim visokoškolskim ustanovama.

FINra je ovim činom nastavila ka jačanju saradnje sa međunarodnim visokoškolskim ustanovama i fakultetima kako bi svojim studentima obezbjedila što bolje uslove za obavljanje prakse, ali i zaposlenje nakon završetka studija.

About The Author

mainmpo