FINra I NLB BANKA POTPISALE SPORAZUM O POSLOVNOJ SARADNJI

FINra I NLB BANKA POTPISALE SPORAZUM O POSLOVNOJ SARADNJI
14. Decembra 2021. Komentari isključeni za FINra I NLB BANKA POTPISALE SPORAZUM O POSLOVNOJ SARADNJI Aktuelnosti,Novosti FINra

U prostorijama Visokoškolske ustanove FINra u Tuzli potpisan je sporazum o saradnji između Visokoškolske ustanove FINra i NLB banke d.d. Sarajevo.

Potpisnici sporazuma su se usaglasili da njihova saradnja obuhvata oblike stipendiranja studenata kroz finansijsku olakšicu troškova školarine za studente FINra u ak.2021/22. godini.

Potpisivanju sporazuma pristupili su prof. dr.sc. Ismet Kalić, direktor i mr.sc. Irma Ibrišimović, pomoćnik direktora za nastavu i studentska pitanja ispred Visokoškolske ustanove FINra te direktorica podružnice NLB banke d.d. u Tuzli Senada Jahić.

NLB banka je u 2021. godini proglašena drugim najpoželjnijim poslodavcem u finansijskom sektoru. FINra na ovaj način povećava broj potpisanih sporazuma sa uspješnim kompanijama i bankama u regiji.

Glavna tema zajedničkog sastanka bilo je intenziviranje međusobne saradnje, unaprijeđenje statusa studenata i studentskih organizacija, mogućnost zajedničkog djelovanja u provođenju različitih oblika projekata, organizacije zajedničkih seminara, radionica i edukacija.

Prof. dr. sc. Ismet Kalić, direktor Visokoškolske ustanove FINra izjavio je da se radi o sporazumu  na obostranu korist i zadovoljstvo te da će teme zajedničkog sastanka biti vidljive u najskorijoj budućnosti.

Direktorica podružnice NLB banke d.d. u Tuzli, Senada Jahić povodom potpisivanja sporazuma istakla je da NLB banka želi unaprijediti saradanju sa fakultetom koji obrazuje kadrove za kojima tržište i privreda trenutno imaju najveću potrebu, te omogućiti ovim mladim ljudima zaposlenje nakon završetka fakulteta.

Pomoćnik direktora za nastavu mr.sc. Irma Ibrišimović navela je da će naši studenti i nastavno osoblje imati priliku da steknu nova iskustva i da se usavršavaju kroz planirane zajedničke projekte i studentsku praksu te da očekujemo da naši studenti kroz obavljanje prakse u banci budu prepoznati kao budući kadrovi.

FINra svih ovih godina intenzivno radila na jačanju saradnje sa realnim i bankarskim sektorom, kako bi svojim studentima obezbjedila što bolje uslove za obavljanje prakse, dobivanje stipendija i zaposlenje. FINra je do sada potpisala više od 160 sporazuma o saradnji  sa uspješnim i prestižnim kompanijama i bankama.

About The Author

mainmpo