FINRA POTPISALA SPORAZUM SA BH FUTURES FOUNDATION

FINRA POTPISALA SPORAZUM SA BH FUTURES FOUNDATION
30. Maja 2022. Komentari isključeni za FINRA POTPISALA SPORAZUM SA BH FUTURES FOUNDATION Aktuelnosti,Novosti FINra

Visokoškolska ustanova FINra u Tuzli i Fondacija Budućnosti u Bosni i Hercegovini (BH Futures Foundation), zaključile Sporazum o poslovnom povezivanju i saradnji.

Potpisivanju sporazuma pristupili su prof. dr.sc. Ismet Kalić, direktor, prof.dr.sc. Adil Kurtić, profesor emeritus i mr.sc. Irma Ibrišimović, pomoćnik direktora za nastavu i studentska pitanja ispred Visokoškolske ustanove FINra te Majda Mujanović Babović, ispred Fondacije.

”Fondacija BH Futures Foundation osnovana je s ciljem pružanja podrške i pomoći studentima iz STEM (nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika) i IT oblasti kroz program stipendiranja. Naša zajednička misija je osnaživanje mladih ljudi u BiH kroz obrazovanje, tehnologiju i liderstvo i želimo na taj način kreirati nove generacije koje će biti nosioci pozitivnih promjena u našoj zemlji”, riječi su magistrice primjenjene matematike Irme Ibrišimović

Ovaj sporazum predstavlja prvi korak u uspostavljanju zajedničke saradnje na polju kreiranja i organizovanja radionica i treninga.

FINra intenzivno radi na jačanju saradnje kako  sa realnim sektorom tako i sa nevladinim sektorom, kako bi svojim studentima pružila najbolje uslove za obavljanje prakse, ali i zaposlenje. Do sad je FINra potpisala više od 150 sporazuma o saradnji  sa uspješnim i prestižnim kompanijama. 

About The Author

mainmpo