FINra REALIZIRA PROJEKAT PROFESIONALNE ORIJENTACIJE UČENIKA ZAVRŠNIH RAZREDA SREDNIH ŠKOLA

FINra REALIZIRA PROJEKAT PROFESIONALNE ORIJENTACIJE UČENIKA ZAVRŠNIH RAZREDA SREDNIH ŠKOLA
17. Marta 2021. Komentari isključeni za FINra REALIZIRA PROJEKAT PROFESIONALNE ORIJENTACIJE UČENIKA ZAVRŠNIH RAZREDA SREDNIH ŠKOLA Aktuelnosti,Novosti FINra

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra Tuzla u okviru projekta „Profesionalna orijentacija učenika završnih razreda srednjih škola“ organizovat će četiri  radionice za učenike završnih razreda iz oblasti računovodstva, programiranja, biznis plana, poslovnog engleskog jezika.

Mala škola računovodstva, Mala škola programiranja, Izrada biznis plana, Mala škola poslovnog engleskog jezika radionice su koje će biti realizirane u aprilu i maju 2021. godine.

Prateći tokove u privredi FINra je osmislila projekat u skladu sa potrebama  tržišta rada, kako bi se  srednjoškolci lakše opredijelili za buduća zvanja, te kako bi bili upoznati sa znanjima i vještinama traženim kod poslodavaca.

Osnovni cilj projekta je edukacija srednjoškolaca, s ciljem razvijanja potencijala, širenja i popularizacije znanja i sposobnosti učenika iz navedenih oblasti.

Učešće na projektima mogu uzeti svi učenici srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona.

Projekat je takmičarskog karaktera, ali je i prilika da učenici razmijene iskustva, da se pripreme za cjeloživotno učenje, razviju funkcionalnu pismenost i komunikacijske vještine, te upoznaju i druže.

Projekat je osmišljen na način da će se dio aktivnosti realizovati online, a drugi dio in class  u prostorijama Visoke škole FINra Tuzla, uz poštivanje svih trenutno važećih epidemioloških mjera zdravstvene zaštite učenika i osoblja, koje će učestvovati u navedenim projektima.

Za najuspješnije učenike sa ostvarenim najboljim rezultatima bit će dodijeljene adekvatne nagrade.

U toku su  prijave učesnika za sve četiri radionice projekta “Profesionalne orjentacije učenika završnih razreda”.

About The Author

mainmpo