FINra SVOJIM STUDENTIMA OMOGUĆAVA PRAKSU U NAJBOLJIM FIRMAMA

FINra SVOJIM STUDENTIMA OMOGUĆAVA PRAKSU U NAJBOLJIM FIRMAMA
2. Septembra 2021. Komentari isključeni za FINra SVOJIM STUDENTIMA OMOGUĆAVA PRAKSU U NAJBOLJIM FIRMAMA Aktuelnosti,Novosti FINra

Jedinstven spoj teorije i prakse je ključna karakteristika Nastavnog plana i programa na FINra, gdje kroz koncept savremenog i inovativnog obrazovanja studenti stiču znanja i vještine prepoznatljive i tražene na tržištu rada. Shodno tome, dana 01. septembra 2021. godine, u prostorijama INTEA BH, zaključen je sporazum o saradnji između INTEA BH d.o.o. Sarajevo i FINra Tuzla.

Sporazum su potpisali, Ammar Mrahorović, direktor INTEA BH  i mr. sc. Irma Ibrišimović, pomoćnik direktora za nastavu i studentska pitanja Visokoškolske ustanove FINra Tuzla.

Svrha i cilj potpisivanja sporazuma je stvaranje najboljih uslova za provođenje stručne prakse studenata  FINra, u cilju provjeravanja praktičnih znanja stečenih tokom studiranja i sticanja novih iskustava kroz rad u praksi. U skladu sa mogućnostima i iskazanim potrebama, firme će stipendirati i zaposliti studente koji su bili na praksi u firmama.

Visokoškolska ustanova FINra Tuzla,  projektom praksa – stipendije – zaposlenje ispunjava jedan od ključnih ciljeva, da svoje studente po završetku studija ne šalje na Biro za zapošljavanje, već na posao kod poznatog poslodavca ili da ih podrži u pokretanju vlastitog biznisa, kroz otvaranje računovodstvenog servisa ili savjetodavne agencije.

Pregled sporazuma o poslovnoj saradnji

About The Author

mainmpo