FINra USPJEŠNO REALIZOVALA DRUGU RADIONICU IZRADA BIZNIS PLANA

FINra USPJEŠNO REALIZOVALA DRUGU RADIONICU IZRADA BIZNIS PLANA
15. Aprila 2021. Komentari isključeni za FINra USPJEŠNO REALIZOVALA DRUGU RADIONICU IZRADA BIZNIS PLANA Aktuelnosti,Novosti FINra

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra Tuzla u okviru projekta „Profesionalna orijentacija učenika završnih razreda srednjih škola“, danas 15. aprila 2021. godine uspješno je realizovala i drugu radionicu Izrada biznis plana.

Radionica Izrada biznis plana održana je online putem Zoom platforme, a u radionici su učešće uzeli učenici završnih razreda srednjih škola. Radionicu je otvorila Adisa Šabović, stručnjak iz prakse, zajedno sa Nadinom Đogić studenticom treće godine.

Prateći tokove u privredi FINra je osmislila projekat u skladu sa potrebama  tržišta rada, kako bi se  srednjoškolci lakše opredijelili za buduća zvanja, te kako bi bili upoznati sa znanjima i vještinama traženim kod poslodavaca.

Osnovni cilj projekta je edukacija srednjoškolaca, s ciljem razvijanja potencijala, širenja i popularizacije znanja i sposobnosti učenika iz finansija i računovodstva. Cilj radionice Izrada biznis plana je, da učenici nauče kako doći od poslovne ideje do biznis plana, te da upoznaju alate potrebne za kreiranje biznis plana. Uzevši učešće u radionici Izrada biznis plana učenici će naučiti izraditi biznis plan, finansijski plan, marketing plan, te naučiti prepoznati dobru poslovnu ideju.

Projekat je osmišljen na način da će se dio aktivnosti realizovati online, a drugi dio in class  u prostorijama Visoke škole FINra Tuzla, uz poštivanje svih trenutno važećih epidemioloških mjera zdravstvene zaštite učenika i osoblja, koje će učestvovati u navedenim projektima.

Nastavak radionica, odnosno, treći i četvrti dio radionice Izrada biznis plana  bit će realiziran 22. i 28. aprila 2021. godine.

About The Author

mainmpo