FINRA USPOSTAVILA ERASMUS SARADNJU SA UNIVERZITETOM NOVO MESTO slovenija

FINRA USPOSTAVILA ERASMUS SARADNJU SA UNIVERZITETOM NOVO MESTO slovenija
16. Februara 2022. Komentari isključeni za FINRA USPOSTAVILA ERASMUS SARADNJU SA UNIVERZITETOM NOVO MESTO slovenija Aktuelnosti,Novosti FINra

Misija FINra je da obezbijedi savremeno i inovativno obrazovanje koje spaja teoriju i praksu. Da bi se to postiglo neophodna je otvorenost i saradnja kako na domaćem, tako i na međunarodnom polju visokog obrazovanja.

Od svog osnivanja do danas FINra je izgradila mrežu međunarodne saradnje sa respektabilnim univerzitetima u regionu. Potpisani su sporazumi o saradnji sa Međunarodnim sveučilištem Libertas iz Zagreba, Sveučilištem iz Slavonskog Broda,Visokom školom za menadžment i informatiku iz Virovitice, EBSCO kompanijom, Fakultetom za projektni i inovacioni menadžment Beograd i drugim prestižnim visokoškolskim ustanovama iz regiona.

U okviru EU programa Erasmus+, Visokoškolska ustanova FINra, potpisala je Sporazum i sa Univerzitetom Novo Mesto u Novom mestu, Republika Slovenija.

Osnovni elementi međusobne saradnje:

  • Realizacija zajedničkih projekata s ciljem razvoja nauke i struke,
  • Organizacija seminara, savjetovanja, radionica i sličnih skupova koji okupljaju relevantne interesne grupe, a u cilju unapređenja rada potpisnica sporazuma,
  • Poticanje i koordinacija istraživanja i razvoj tehničko-tehnoloških dostignuća,
  • Organizacija stručnih, kulturnih, sportskih i drugih društvenih aktivnosti u cilju povezivanja studentskih udruženja,
  • Uzajamne promocije, razmjena informacija i izdavanje publikacija,
  • Razmjena studenata i nastavnika.

Program ERASMUS + podupire profesionalni razvoj kako studenata tako i nastavnog osoblja čime se otvaraju brojna vrata mnogim budućim projektima.

FINra ima za cilj da svoje studente i nastavnike uključi u EU program Erasmus+ uz podršku partnerskih visokoškolskih ustanova sa kojima ima potpisane Sporazume, te na taj način da jača i razvija njihove stručne kompetencije.

Visokoškolska ustanova FINra će nastaviti i u ovoj akademskoj godini 2021/2022. uspostavljati međunarodnu saradnju sa prestižnim univerzitetima i fakultetima u regionu.

About The Author

mainmpo