FINRA UZEČA UČEŠĆE NA MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA I EKOLOGIJE ‘’LIST’’ I SAJMU SREDNJIH ŠKOLA I FAKULTETA TEŠANJ

FINRA UZEČA UČEŠĆE NA MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA I EKOLOGIJE ‘’LIST’’ I SAJMU SREDNJIH ŠKOLA I FAKULTETA TEŠANJ
9. Maja 2022. Komentari isključeni za FINRA UZEČA UČEŠĆE NA MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA I EKOLOGIJE ‘’LIST’’ I SAJMU SREDNJIH ŠKOLA I FAKULTETA TEŠANJ Aktuelnosti,Novosti FINra

U periodu od 5. do 7. maja 2022. godine. u Lukavcu održan je 20. Međunarodni sajam turizma i ekologije “LIST“ na kojem je Visokoškolska ustanova FINra uzela učešće. U sklopu saradnje sa Kantonalnom privrednom komorom Tuzla, naša visokoškolska ustanova imala je zajedničku prezentaciju sa ostalim članicama privredne komore.

Istovremeno, dana 6.5.2022. godine predstavnici FINra su uzeli učešće i na 7. sajmu srednjih škola i fakulteta u Tešnju.

”Iskustva sa prethodnih Sajmova su vrlo značajna, kako za one koji traže svoj izbor tako i za one koji „otvaraju svoja vrata” u obostranom interesu. U tom cilju, na sajmu su uzeli učešće fakulteti iz cijele Bosne i Hercegovine, srednje škole, institucije i ustanove koje se bave obrazovanjem. Mi kao obrazovna institucija smo prepoznali značaj Sajma, predstavili smo bogat sadržaj koji nudi naša ustanova svim posjetiocima. Na takav način razvijamo svijest o važnosti nastavka obrazovanja kod srednjoškolaca. Ovo je jedinstvena prilika  da učenici i njihovi roditelji se poptuno informišu o svim benefitima koje im nudimo.” istakla je mr.sc. Irma Ibrišimović, pomoćnik direktora za nastavu i studentska pitanja.

FINra je imala za zadatak da kroz prezentaciju ključnih informacija o Nastavnom planu i programu, uslovima studiranja, nastavnom osoblju, pruži cjelovitu informaciju o mogućnostima akademskog obrazovanja na ovoj prestižnoj ustanovi. FINra je opremljena najsavremenijom IT opremom, na kojoj su instalirani aplikativni programi za vođenje finansijsko-računovodstvenih poslova kao što su SPIN soft, IBM SPSS 27.0.1. Studenti na studijskom programu Računarstvo i informatika imaju priliku da rade u Microsoft razvojnom okruženju kao što je Visual Studio i repl.it.

Također, posjetioci Sajma su upoznati da će FINra svojim studentima nakon studiranja pomoći pri pronalasku posla kod poznatog poslodavca, a oni koji budu imali poduzetničkog duha, podržat će se u pokretanju vlastitog biznisa.

About The Author

mainmpo