GIMNAZIJA „MEŠA SELIMOVIĆ“ U POSJETI VISOKOJ ŠKOLI FINra

GIMNAZIJA „MEŠA SELIMOVIĆ“ U POSJETI VISOKOJ ŠKOLI FINra
7. Marta 2019. Komentari isključeni za GIMNAZIJA „MEŠA SELIMOVIĆ“ U POSJETI VISOKOJ ŠKOLI FINra Aktuelnosti FINra

Danas je Visoku školu za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli u okviru projekta profesionalne orijentacije učenika srednjih škola “Dani otvorenih vrata FINra 2019” posjetila Gimnazija „Meša Selimović“ iz Tuzle

Cilj projekta je olakšati odluku i dati podršku u profesionalnoj orijentaciji i izboru fakulteta za nastavak obrazovanja učenicima završnih razreda srednjih škola.

Učenicima Gimnazije „Meša Selimović“ obratili su se Direktor Visoke škole FINra Doc. dr. Ismet Kalić, Prof. dr.. Kadrija Hodžić, Asistent Mr.sc Alma A. Smajić, studenti i stipendisti ove viskoškolske institucije Nermina Kalić, Ahmed Zulić, Jasmina Ribić i Melisa Mušanović kao i Profesorica Gimnazije Mirela Udovičić. Pored dobrodošlice koju su poželili gostima, predstavnici Visoke škole FINra su istakli prednosti studiranja, značaj nastavka školovanja na život i opstanak svakog čovjeka, te ih pozvali da svoje obrazovanje nastave na FINra ako se u svojoj profesionalnoj orijentaciji vide u finansijama i računovodstvu.

Jedinstven nastavni plan i program koji predstavlja jedinstven spoj teorije i prakse, čini ovu visokoškolsku ustanovu jedinstvenom u regionu. Angažovani su nabolji profesori i asistenti u regionu, a nastava se odvija u moderno opremljenim učionicama,  sa savremenom IT opremom. Studenti imaju besplatan pristup savremenoj literaturi iz EBSCO eBook Business Subscription Collection e-baze. Visoka škola FINra za svoje studente je obezbijedila praksu, stipendije i zaposlenje sa više od 100 uspješnih preduzeća sa područja TK i šire regije  s kojima je potpisala sporazum o poslovnom povezivanju i saradnji.

Imamo sve što je potrebno da postignemo cilj, a to je da naši studenti postanu vrhunski stručnjaci za finansije i računovodstvo.

U narednom periodu prema rasporedu posjeta očekujemo i učenike srednjih ekonomskih škola i gimnazija sa područja TK i šire regije.

Učenici zajedno sa njihovim roditeljima su dobro došli na FINra. Dođite i uvjerite se u vrhunske uslove studiranja. Izaberite Visoku školu FINra koja će ispuniti sva Vaša očekivanja i koja Vas neće iznevjeriti.

Visoka škola FINra će za narednu akademsku godinu dodijeliti stipendije svim učenicima srednjih škola koji pristupe testiranju.  

Testiranje za stipendije će se održati 30. marta 2019. godine u amfitetaru FINra sa početkom u 10 sati. Više o tome možete pročitati na linku: https://finra.edu.ba/ii-testiranje-za-stipendije-na-finra/

 

Za dodatne  informacije možete nas kontaktirati na:

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra  se nalazi na adresi: Mitra Trifunovića Uče 9, 75 000 Tuzla, Bosna i Hercegovina.

About The Author

mainmpo