GOSTOVANJE PREDSTAVNIKA FINra U JUTARNJEM PROGRAMU RTV TK

GOSTOVANJE PREDSTAVNIKA FINra U JUTARNJEM PROGRAMU RTV TK
11. Maja 2021. Komentari isključeni za GOSTOVANJE PREDSTAVNIKA FINra U JUTARNJEM PROGRAMU RTV TK Aktuelnosti,Novosti FINra

Dana 11. maja 2021. godine, u Jutarnjem programu RTV TK gostovali su predstavnici Visokoškolske ustanove FINra, zamjenik direktora doc. dr. sc. Edin Glogić, profesor  i pomoćnik direktora za nastavu i studentska pitanja,  mr. sc. Irma Ibrišimović, predavač.

Tema gostovanja bila je Akreditacija i aktivnosti Visokoškolske ustanove FINra.

 

Zamjenik direktora doc. dr. sc. Edin Glogić govorio je o osnivanju Visokoškolske ustanove FINra, studijskim  programima, brojnosti studenata, upisu VI generacije studenata na Studijski program ”Finansije i računovodstvo” i II generacije studenata na Studijski program ”Računarstvo i informatika”. Istakao je promovisanje pozitivnih vrijednosti i aktivnosti FINra u cilju pomoći učenicima u njihovoj profesionalnoj orjentaciji.

”FINra radi pod sloganom Jedinstven spoj teorije i prakse. Mi upravo pokazujemo koja su to praktična znanja i vještine. Mi šaljemo naše studente na praktično osposobljavanje u pratnerske kompanije, a trenutno imamo preko 100 potpisanih sporazuma iz cijele BiH. Upravo tako naši studenti i prije upisa, a i u toku školovanja, imaju jasnu sliku šta će raditi po završetku i čime će se baviti.”, rekao je profesor Glogić.

Pomoćnik direktora za nastavu i studentska pitanja,  mr. sc. Irma Ibrišimović, u razgovoru se više dotakla detalja o novom Studijskom programu ”Računarstvo i informatika” te Fonda za dodjelu stipendija učenika završnih razreda srednjih škola.

FINra je kreirala savremen i inovativan studijski program na kojem se stiču znanja potrebna za tržište rada. Studijski program ”Računarstvo i informatika” studentima nudi mogućnost sticanja znanja i vještina iz domena informacionih sistema, baza podataka, mrežnih sistema te metoda informacione podrške u tim procesima. Na ovaj način studenta obrazujemo kao programera sa znanjima iz finansija i računovodstva, i po tome se FINra razlikuje od drugih. Također FINra je ove godine obezbjedila Fond od 100.000 KM za stipendiranje učenika.”, dodala je magistrica Irma.

Jedan od razloga zašto je FINra najbolji izbor studenata jeste taj što je nastavnom i akademskom osoblju student na prvom mjestu i dostupni su im 24h. Također, razlog zašto je FINra jedistvena su i materijalno-tehnički resursi kojima raspolaže. Naime, FINra ima dva opremljena kabineta računarskom opremom, a u akademskoj 2020/2021. godine uložila je više od 60.000 KM.

U narednom periodu cilj FINra je uspostava i registracija Naučno-istraživačkog instituta i transformacija Visoke škole FINra u poduzetnički Univerzitet.

About The Author

mainmpo