GOSTUJUĆE PREDAVANJE UGLEDNOG PROFESORA VINKA BELAKA NA FINra

GOSTUJUĆE PREDAVANJE UGLEDNOG PROFESORA VINKA BELAKA NA FINra
14. Decembra 2021. Komentari isključeni za GOSTUJUĆE PREDAVANJE UGLEDNOG PROFESORA VINKA BELAKA NA FINra Aktuelnosti,Novosti FINra

Visokoškolska ustanova FINra nastoji da za svoje studente obezbijedi najbolje profesore u regionu iz oblasti finansija i računovodstva. Poslije sjajnog predavanja kojeg je prof. dr.sc. Vinko Belak imao prošle akademske godine, saradnja sa ovim uglednim profesorom je nastavljena i u ovoj akademskoj 2021/2022. godini.

Studenti I, II, III i IV godine Visokoškolske ustanove FINra Tuzla, u subotu 18.12.2021. godine sa početkom u 10:00h, imat će priliku da prisustvuju i slušaju predavanje prof.dr.sc. Vinko Belaka iz Zagreba.

Teme predavanja su: ”NOVO FINANCIJSKO RAČUNOVODSTVO U 2022. GODINI”  i  

FORENZIKA U PRAKSI”.

Profesor Belak je redovni profesor iz oblasti računovodstva i upravljanja, a mediji ga često opisuju kao znanstvenika koji dolazi iz prakse. Njegova bogata profesorska karijera počela je 1998. na Veleučilištu u Splitu, a od 2007. do 2019. godine profesor Belak radio je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Objavio je 11 samostalnih knjiga (monografija) i veći broj praktičnih i znanstvenih radova te knjiga u koautorstvu. 

Vinko Belak – CV

FINra kroz predavanja gostujućih profesora nastavlja tradiciju prenošenja kvalitetnih i korisnih znanja iz oblasti osnove računovodstva, uvod u finansijsko računovodstvo, primjena upravljačkog računovodstva i napredno upravljačko računovodstvo, koje studenti na oba studijska programa ”Finansije i računovodstvo” i ”Računarstvo i informatika” izučavaju tokom četverogodišnjeg studiranja.

Prigodnim predavanjima gostujućih profesora FINra nastavlja realizaciju Programa međunarodne saradnje za ovu akademsku godinu.

About The Author

mainmpo