Inovativan studijski program „Računarstvo i informatika“ integrira znanja iz IT, programiranja i ekonomije

Inovativan studijski program „Računarstvo i informatika“ integrira znanja iz IT, programiranja i ekonomije
11. Jula 2022. Komentari isključeni za Inovativan studijski program „Računarstvo i informatika“ integrira znanja iz IT, programiranja i ekonomije Nekategorisano FINra

Akademski studijski program „Računarstvo i informatika“ na FINra koncipiran je na način da predstavlja spoj programera i ekonomiste. Navedena kombinacija pokazala se kao veoma korisna u svakodnevnom obavljanju poslova. Studenti na ovom studijskom programu izučavat će integrisano informacione tehnologije, programiranje i ekonomiju, u okviru kojeg će steći znanja i vještine koje će im omogućiti da razviju adekvatnu biznis logiku kako bi na nabolji način razumjeli sve poslovne procese, te se staviti u ulogu korisnika aplikacije, na osnovu čega mogu dati prijedloge za bolju implementaciju programa u digitalno okruženje korisnika. Na taj način poslovnim subjektima isporučuje se kvalitetan proizvod nastao kao rezultat multidisciplinarnog pristupa iz oblasti IT i programiranja s jedne strane, i finansija i računovodstva s druge strane.

Za sve one koji se odluče za karijeru u IT sektoru na visokoškolskoj ustanovi FINra steći će teorijska i praktična znanja i vještine uz kvalitetne profesore i praktičan rad u privatnim i javnim kompanijama sa kojima FINra ima potpisano više od 150 sporazuma o poslovnoj saradnji.

Zahvaljujući najsavremenijim IT programima, usklađenim sa potrebama tržišta rada i praćenjem tokova svjetskih standarda iz ove oblasti, kvaliteti predavačkog kadra, primjeni najnovije tehnologije i softvera u nastavi, studijski program “Računarstvo i informatika” na FINra omogućava studentima da odmah nakon završetka studija dobiju posao u najtraženijoj IT oblasti.

Osim toga, na visokoškolskoj ustanovi FINra studenti pohađaju nastavni predmet “Poslovni engleski jezik” na I, II i III godini studija, te imaju priliku da usavrše svoje znanje engleskog jezika sa akcentom na komunikaciju u poslovanju i biznis terminologiju, što otvara mogućnosti da studenti karijeru započnu i u inostranstvu, odnosno radom od kuće za svjetske kompanije.

About The Author

mainmpo