IZJAVE PRVE GENERACIJE STUDENATA NA VISOKOJ ŠKOLI ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINRA

IZJAVE PRVE GENERACIJE STUDENATA NA VISOKOJ ŠKOLI ZA FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO FINRA
4. Jula 2017. Nema komentara Novosti FINra

Kao predstavnik studenata Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra moram da iskažem zadovoljstvo studiranjem na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra. Za završeni prvi semestar imam samo riječi hvale, jer su svi profesori i asistenti bili odlični, što želim da se i nastavi.

Izdvojiti nekoga od predavača, bilo bi teško i nezahvalno, ali prema dinamičnosti predavanja, odabrao bih  profesora  Nenada Penezića koji ima jako interesantan i poseban način prenošenja znanja, naravno u pozitivnom smislu.

Osoblje FINre, koje je jako ljubazno i u službi studenata, asistenata i profesora, i uspješno je odradilo prvi semestar. Isto moram da pohvalim Visoku školu, koja je svim studentima obezbjedila literaturu kao i omogućila pristup biblioteci sa velikim fondom knjiga kao i pristup EBSCO bazi.

Što se tiče pametne table kao što joj i samo ime govori „ pametne table“, mogu reći da je izuzetno korisno sredstvo u održavanju predavanja, vježbi i sto je najvažije učenja. Ista omogućava interaktivno sudjelovanje profesora i asistenata, kao i studenata pri sticanju znanja i vještina. Prednost se očituje i u tome da sve bilješke mogu biti  sačuvane te prezentovane naknadno, te omogućuje  studentima koji nisu prisustvovali predavanju ili vježbama da   imaju  potpune informacije o pređenom gradivu i strukturi  vježbi,  na svim nastavnim predmetima.

Za direktora gospodina  Ismeta Kalića, mogu reći da je njegova posvećenost obrazovanju na visokom nivou, te da sa svojim znanjem i iskustvom puno znači prvoj generaciji studenata na ovoj Visokoj školi.

Želim da se tako i nastavi u narednom periodu funkcionisanja Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra.

Za kraj: Znanje nema alternativu.

Izjava studenta Bajraktarević Adnana

 

O Visokoj školi FINra mogu reći samo riječi pohvale. Upis na ovu visokoškolsku ustanovu je najbolja odluka koju sam mogla donijeti obzirom da se radi o ustanovi koja studentima nudi više nego i jedna druga obrazovna ustanova u regionu. Na Visokoj školi FINra imamo mogućnost da učimo od najboljih stručnjaka iz oblasti finansija i računovodstva u BiH a i šire, da unapređujemo svoje stručne kompetencije sticanjem znanja i vještina i certificiranjem istih. Po završetku studija ćemo postati vlasnici certifikata za vođenje poslovnih knjiga, certifikata za certificiranog računovođu i imati položenih tri ispita za ovlaštenog revizora. To će nam uveliko olakšati pronalaženje zaposlenja nakon završetka studija bilo da ćemo samostalno otvoriti računovodstveni servis ili potražiti zaposlenje kod drugog poslodavca. Osim ovoga što sam navela moram spomenuti i da će u toku školovanja biti omogućeno odrađivanje obaveznog praktičnog rada kod privrednika i poduzetnika u regiji što će otvoriti vrata onima koji nisu u radnom odnosu da nauče od stručnjaka koji već rade ali i da pokažu kako su željni da rade i da usvajaju nova znanja i vještine, da budu primjećeni od strane potencijalnih poslodavaca i u konačnici dobiju zaposlenje.

Moram spomenuti i ljubazno administrativno osoblje Visoke škole FINra koje nam je na usluzi u svako doba, koje se pobrine da svi do jednoga budemo obaviješteni blagovremeno o svim dešavanjima na Visokoj školi bilo da su u pitanju predavanja, vježbe, bilješke i prezentacije sa predavanja, čak i kada mi to ne tražimo.“

 Izjava studentice Kadrić Elme

 

„O Visokoj školi mogu govoriti samo u superlativima. Moje iskustvo u ovoj školi prevazilazi sva moja očekivanja. Lično, moram spomenuti da ono što me je posebno obradovalo kada sam upisala Visoku školu FINra jeste da je sva literatura potrebna za učenje i pripremanje ispita dostupna besplatno u elektronskoj formi, sve što trebam naučiti mogu nositi sa sobom na tabletu gdje su mi dostupna i predavanja sa smart table.

Osim toga nam je dostupna i literatura u biblioteci u školi, kao i EBSCOva baza literature za one koji vole i dodatno da čitaju i da budu u toku sa svjetskim ekonomskim trendovima.

Drago mi je što se u školi pridaje velika pažnja osavremenjivanju nastavnog procesa, tako da osim teorijskog dijela mi imamo priliku da sve što naučimo primjenimo u praksi,  u Sali za obuku gdje se izvodi praktični dio nastave. Ono što me posebno raduje jesu tri godine učenja poslovnog engleskog jezika, koje je najbitnije na današnjem tržištu rada koje se konstantno proširuje.

Svima nama nezaposlenim studentima, FINconsult, osnivač Visoke škole FINra, je omogućio besplatno prisustvovanje seminarima kontinuirane edukacije za računovođe koje planiram redovno posjećivati kako bih još dodatno usavršila svoja znanja i sposobnosti.“

Izjava  studentice Karić Zerine

 

„Studiranjem na Visokoj školi za finansije i računovodstvo jako sam zadovoljna dinamičnim nastavnim programom koji ne ostavlja prostora za opuštanje nego podstiče na rad i daje pozitivne rezultate. Dopada mi se i to što su udžbenici blagovremeno dostupni, besplatni kao i elektronska izdanja knjiga i časopisa iz oblasti ekonomije, naročito “Poslovni konsultant” jer sadrži aktuelnosti iz oblasti propisa koji se tiču naše branše. Svi profesori i asistenti jako se trude da nam približe i olakšaju gradivo. Sve pohvale zaposlenima u studentskoj službi na interakciji sa studentima.“

Izjava studentice Pelesić Selmire

 

 „Želim izraziti zadovoljstvo što sam student Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra jer iz dosadašnjeg iskustva mogu zaključiti da se posebna pažnja poklanja kvalitetu predavanja kroz odabir odličnih profesora i asistenata koji se na maksimalno kvalitetan način trude prenijeti nam potrebna znanja kao i informacije koje nisu predmet predavanja a tiču se situacija iz praktičnog rada iz oblasti ekonomije.

Uslovi za rad i učenje su odlični gledano kroz prostorije za rad, biblioteku, elektronsku biblioteku kao i rad studentske službe s obzirom da smo mi prva generacija i da se to sve dobro uklapa.

Posebno želim naglasiti pozitivan odnos između kolega koji se međusobno uvažavaju i potpomažu u što lakšem razumjevanju i rješavanju nastavnih oblasti kako bi ostvarili što bolji rezultat na ispitima.

Na osnovu predavanja i stečenih znanja u toku I semestra mogu naglasiti da je Visoka škola FINra opravdala moja očekivanja.“

Izjava studenta Dropić Samira 

About The Author

Leave a reply

mainmpo