Međunarodna ljetna škola za studente FINra

Međunarodna ljetna škola za studente FINra
22. Juna 2022. Komentari isključeni za Međunarodna ljetna škola za studente FINra Aktuelnosti,Novosti FINra

Grupa najboljih studenata FINra, zajedno sa profesorom visokoškolske ustanove FINra u mjesecu julu 2022. godine učestvuje u Međunarodnoj ljetnoj školi koju organizuje Univerza v Novem Mestu (University of Novo Mesto), Slovenija.

Međunarodna ljetna škola projekat je u kojem će studenti FINra imati priliku da razvijaju poslovne ideje – biznis plan. Ljetna škola nudi jedinstveno obrazovno iskustvo kroz intenzivnu nastavu, diskusije i timski rad, gdje učenje dobiva nove dimenzije kroz poticanje znatiželje i razvijanja novih poslovnih ideja.

Šestodnevni ljetni program u periodu od 03.07. do 09.07.2022. godine usmjeren je na temu „Poslovne prilike u globalnom okruženju“, gdje će se razmijeniti iskustva kako studenata Univerza v Novem Mestu (University of Novo Mesto), tako i studenata visokoškolske ustanove FINra, kao i studenata fakulteta iz zemalja regiona.

Međunarodna ljetna škola pomoći će studentima da u visokokonkuretnom akademskom okruženju bolje razumiju poslovne prilike, da otkriju nove interese, poboljšaju svoje znanje stranih jezika na način da unaprijede rječnik Poslovnog engleskog jezika koji je specifičan za njihovu buduću profesiju. Za učesnike ljetne škole predviđena je posjeta uspješnim kompanijama, te posjeta srednjovjekovnoj štampariji i drugim kulturnim spomenicima u Ljubljani.

Dok pohađaju ljetnu školu, studenti FINra imaju priliku da steknu nova prijateljstva i da saznaju više o studiranju u inostranstvu, kao i da nauče o kulturi zemlje domaćina.

Institucionalnom akreditacijom u akademskoj 2020/2021. godini, Visokoškolska ustanova FINra je stekla uvjete za uključivanje u međunarodne projekte razmjene i učešća studenata i nastavnog osoblja FINra u projektima na drugim visokoškolskim ustanovama iz regiona, pružajući im priliku da steknu nova iskustva i unaprijede stečena znanja i kompetencije u partnerskim institucijama i organizacijama van BiH.

About The Author

mainmpo