NA FINRA OBILJEŽEN SVJETSKI DAN TELEKOMUNIKACIJA I INFORMACIJSKOG DRUŠTVA

NA FINRA OBILJEŽEN SVJETSKI DAN TELEKOMUNIKACIJA I INFORMACIJSKOG DRUŠTVA
20. Maja 2022. Komentari isključeni za NA FINRA OBILJEŽEN SVJETSKI DAN TELEKOMUNIKACIJA I INFORMACIJSKOG DRUŠTVA Aktuelnosti,Novosti FINra

Visokoškolska ustanova FINra u Tuzli u okviru projekta ”Profesionalna orijentacije učenika završnih razreda srednjih škola” obilježila je Svjetski dan telekomunikacija i informacijskog društva.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana telekomunikacija i informacijskog društva jeste podizanje svijesti o pozitivnim učincima koje internet i druge informacijske i komunikacijske tehnologije mogu značajno doprinijeti razvoju društva u cjelini.

Tema obilježavanja Svjetskog dana je omogućavanje pozitivnog korištenja umjetne inteligencije za čitavo društvo. Umjetna inteligencija u IT sektoru omogućuje ubrzani razvoj digitalizacije. Danas je gotovo nemoguće zamisliti život bez računara i interneta, a informacijske i komunikacijske tehnologije na razne načine utječu na naš svakodnevni život i vrlo su važne u segmentu prikupljanja podataka.

”Možemo reći da je nastanak informatike radikalno promjenilo civilizaciju. Informacijske tehnologije su napravile velike promjene na globalnom nivou i omogućile značajno povećanje količine i kvalitete proizvoda i usluga. Međutim, važnost informatike se najviše pozitivno odrazilo na obrazovanje, rad i komunikaciju.

Našim studentima na akademskom studijskom programu ”Računarstvo i informatika” smo obezbijedili najbolje profesore, predavače, asistente i stručnjake iz prakse. Svi učenici koji su nas posjetili imali su priliku da obiđu moderno opremljene učionice sa savremenom IT opremom, bilblioteku FINra te da se upoznaju i druže sa nastavnicima.” izjavila je mr.sc. Irma Ibrišimović, pomoćnik direktora za nastavu i studentska pitanja.

Finalna radionica i dodjela nagrada za najaktivnije učesnike na radionicama, organizovat će se 24. maja 2022. godine.

About The Author

mainmpo