NA FINra ODRŽAN ISPIT IZ ENGLESKOG JEZIKA

NA FINra ODRŽAN ISPIT IZ ENGLESKOG JEZIKA
8. Februara 2021. Komentari isključeni za NA FINra ODRŽAN ISPIT IZ ENGLESKOG JEZIKA Aktuelnosti,Novosti FINra

Studenti I godine Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra pristupili su danas, 8. februra 2021. godine polaganju ispita iz predmeta Engleski jezik kod predmetnog nastavnika mr. sc. Melihe Delić, predavača na FINra.

Studenti su se ispitu odazvali u velikom broju, što pokazuje angažovanost i pripremljenost studenata, te  visok kvalitet izvođenja nastave na FINra.

Savremeno poslovanje podrazumijeva poznavanje fluentnog poslovnog engleskog jezika diljem svijeta. Današnji ekonomisti  trebaju znati govoriti poslovni engleski jezik, kako bi bili prepoznatljivi i konkurentni na tržištu rada.

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra  jedinstvena je u regiji, jer u  Nastavnom planu  i programu  ima poslovni engleski jezik. Nakon završetka četverogodišnjeg studija studenti FINra će steći napredna znanja iz gramatike engleskog jezika, s akcentom na  finansijsko-računovodstvene oblasti poslovanja.

Cilj predmeta Engleski jezik je da  studente FINra osposobi  za poslovne komunikacije na engleskom jeziku i da te vještine aktivno koriste za prezentacije, diskusije, pregovore, verbalnu i pisanu  komunikaciju, i druge aktivnosti iz oblasti finansijsko-računovodstvene profesije.

FINra prati savremene tokove na tržištu rada i na taj način kreira jedinstven Nastavni plan i program, koji će ih po završetku studija učiniti prepoznatljivim na tržištu rada. Studenti FINra će na II godini studija nadograđivati znanje iz engleskog jezika kroz predmet Poslovni engleski jezik, te Napredni engleski jezik na III godini studija.

Cilj studijskog programa Visoke škole FINra je proizvesti profesionalce u finansijsko računovodstvenoj profesiji, koji će posjedovati multidisciplinarna znanja, koja su im potrebna da izrastu u vrhunske profesionalce.

Oznake
About The Author

mainmpo