NA FINra ODRŽAN ISPIT IZ PRIMJENE IT U RAČUNOVODSTVU I REVIZIJI

NA FINra ODRŽAN ISPIT IZ PRIMJENE IT U RAČUNOVODSTVU I REVIZIJI
8. Februara 2021. Komentari isključeni za NA FINra ODRŽAN ISPIT IZ PRIMJENE IT U RAČUNOVODSTVU I REVIZIJI Aktuelnosti,Novosti FINra

Studenti treće godine Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra polagali su 6. februara 2021. godine  završni ispit iz predmeta Primjena IT u računovodstvu i reviziji, kod predmetnog nastavnika dr. sc. Zijada Lugavića, profesora na FINra.

Ispitu je pristupila većina studenata studijskog programa Finansije i računovodstvo, raspoređeni po grupama u odvojenim postorijama.

Nastava iz predmeta Primjena IT u računovodstvu i reviziji usmjerena  je na računovodstvo i njegovu informacionu ulogu za brojna  područja upravljačkih aktivnosti, kao što su sistematske kontrole procesa poslovnih aktivnosti i donošenje pojedinačnih odluka.

Izučavanjem predmeta Primjena IT u računovodstvu i reviziji studenti stiču bazna znanja za kreiranje novog i prilagođavanje postojećeg računovodstvenog informacionog sistema potrebama savremenog poslovanja.

Stečena znanja i vještine doprinose osposobljavanju studenata da kreiraju informacije korisne za poslovno odlučivanje, u cilju unaprjeđenja konkurentnosti preduzeća u savremenim uslovima poslovanja.

FINra jedinstvenim Nastavnim planom i programom studentima pruža sinergiju znanja i vještina iz informaciono-komunikacijskih tehnologija primjenjivih u računovodstvu i reviziji.

About The Author

mainmpo