NA FINra ODRŽAN ISPIT IZ UVODA U FINANSIJSKO RAČUNOVODSTVO

NA FINra ODRŽAN ISPIT IZ UVODA U FINANSIJSKO RAČUNOVODSTVO
6. Februara 2021. Komentari isključeni za NA FINra ODRŽAN ISPIT IZ UVODA U FINANSIJSKO RAČUNOVODSTVO Aktuelnosti,Novosti FINra

Na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra 6. februara 2021. godine održan je završni ispit iz predmeta Uvod u finansijsko računovodstvo kod predmetnog nastavnika dr. sc. Senade Kurtanović, redovnog profesora na FINra.

Ispit su polagali studenti druge godine, koji su pristupili ispitu u velikom broju, što pokazuje ozbiljnost i posvećenost pripremi i polaganju ispita na Visokoj školi FINra. U skladu sa pridržavanjem izrečenih higijensko-epidemioloških mjera studenti su raspoređeni po grupama u odvojenim prostorijama.

Od svih oblasti računovodstva  Finansijsko računovodstvo se izdvaja po tome, što je  propisano zakonom i regulisano normativnim aktima. Jedinstven Nastavni plan i program FINra  studentima nudi bazu znanja, koja će im biti neophodna u obavljaju poslova računovodstva

Svi privredni subjekti moraju voditi poslovne knjige, te  izvještavati nadležne institucije, a Finansijsko računovodstvo predstavlja osnovu za sastavljanje finansijskih izvještaja.

Znanja i vještine, koje studenti FINra stiču nakon izučavanja predmeta Uvod u finansijsko računovodstvo omogućava im, da  budu spremni da se uključe u računovodstvenu profesiju u BiH i odgovore zahtjevima poslodavca.

FINra spojem teorije i prakse svoje studente obogaćuje vještinama traženim na tržištu rada.

About The Author

mainmpo