NA FINra ODRŽAN ONLINE EBSCO TRENING

NA FINra ODRŽAN ONLINE EBSCO TRENING
22. Novembra 2021. Komentari isključeni za NA FINra ODRŽAN ONLINE EBSCO TRENING Aktuelnosti,Novosti FINra

U amfiteatru Visokoškolske ustanove FINra u Tuzli, dans 22.11.2021.godine, sa početkom u 15:00 sati, održan je 7. EBSCO online trening putem ZOOM platforme. Online trening za studente i nastavnike Visokoškolske ustanove FINra se odnosio na način korištenja i pretraživanja EBSCO biblioteke i EBSCO baze podataka.

Visokoškolska ustanova FINra je jedina visokoobrazovna ustanova u regionu, koja od početka svoga rada, tj. od juna 2016. godine koristi e-biblioteku,  e-Book Business Subcription Collection, koja broji više od 22.500 jedinica savremene ekonomske literature iz oblasti finansija, računovodstva, revizije, menadžmenta, standarda, bankarstva, poduzetništva, računarstva, informatike i IT. Ovaj resurs koji posjeduje FINra stavlja njene studente u isti rang sa studentima u New York-u, Londonu, Berlinu, Parizu, Beču i ostalim svjetskim gradovima.

Visokoškolska ustanova FINra je trenutno jedini pretplatnik ovih elektronskih knjiga u Bosni i Hercegovini.

Online trening na temu: „Searching within EBSCO databases“ je održala Karolina Podloucka, Customer Engagement Manager Central and Eastern Europe, trener EBSCO. Trening je održan na engleskom jeziku, po tematskim cjelinama:

  • Presentation in the Power Point of the eBook Business Collection product,
  • How to conduct a search,
  • How to use eBooks online and offline,
  • How to use eBooks on mobile devices,
  • Creating My EBSCOhost folder and show its advantages.

Prisustvom treningu, studenti i nastavno osoblje FINra su usvojili potrebna znanja i vještine, pomoću kojih mogu preuzimati dijelove ili cjelokupne knjige na svoje pametne telefone, tablete ili e-čitače i lakšim načinom doći do određene literature i podataka.

Potpisivanjem ovog ugovora omogućavamo našim studentima i nastavnicima pristup jednoj od najvećih baza e-knjiga koja broji preko 22.500 jedinica iz oblasti finansija, računovodstva, revizije, menadžmenta, poduzetništva, računarstva i informatike. S obzirom da smo u Nastavnom planu i programu predvidjeli predmete Poslovni engleski jezik, Napredni poslovni engleski jezik i da smo postavili za cilj da naši studenti govore fluently poslovni engleski jezik, pristup ovoj kolekciji knjiga će poduprijeti ostvarenje ovog cilja. Mi želimo da  naš student bude moderan stručnjak iz oblasti finansija i računovodstva, računarstva i informatike, koji govori engleski jezik. Također pristupom savremenoj svjetskoj literaturi ćemo unaprijediti i naučno-istraživački rad Visokoškolske ustanove FINra“, istakao je prof. dr. sc. Ismet Kalić, direktor Visokoškolske ustanove FINra u Tuzli.

E-biblioteka je veoma važan resurs, koji studenti FINra koriste pri izradi seminarskih radova i završnih radova, dok nastavnici FINra ovaj izvor literature koriste u nastavnom procesu kao i u svome profesionalnom usavršavanju i u naučno istraživačkom radu.

Sva literatura na FINra je besplatna za studente, kao i korištenje E- biblioteke.

About The Author

mainmpo