NA FINra ODRŽAN ZAVRŠNI ISPIT IZ PREDMETA NAPREDNO FINANSIJSKO IZVJEŠTAVANJE

NA FINra ODRŽAN ZAVRŠNI ISPIT IZ PREDMETA NAPREDNO FINANSIJSKO IZVJEŠTAVANJE
27. Juna 2020. Komentari isključeni za NA FINra ODRŽAN ZAVRŠNI ISPIT IZ PREDMETA NAPREDNO FINANSIJSKO IZVJEŠTAVANJE Nekategorisano FINra

Studenti IV godine Visoke škole FINra pristupili su završnom ispitu iz predmeta Napredno finansijsko izvještavanje kod prof. dr. Senade Kurtanović i doc. dr.  Edina Glogića.

U skladu sa Naredbom Kantonalnog štaba civilne zaštite Tk, a u cilju poštivanja i pridržavanja mjera zaštite zdravlja i prevencije pojave oboljelih od korona virusa, studenti su bili podjeljeni u II grupe.

Silabus predmeta Napredno finansijsko izvještavanje je u potpunosti usklađen sa silabusom istoimenog predmeta predviđenog Nastavnim planom i programom za sticanje zvanja u računovodstvenoj profesiji u Bosni i Hercegovini, i to za zvanje ovlašteni revizor. Usklađivanje silabusa je izvršeno po ciljevima izučavanja predmeta, ishodu učenja, sadržaju predmeta, literaturi, načinu provođenja ispita, sačinjavanju ispitnih pitanja, načinu ocjenjivanja, kao i predavačkim kompentencijama odgovornog profesora.

Važnost ovog predmeta, kao i ozbiljnost i rad studenata u novonastaloj situaciji, pokazuje izlaznost studenata na ovaj ispit, gdje je na završni ispit pristupilo više od 40 studenta IV godine.

About The Author

mainmpo