NA FINra ODRŽANA E-LINE CLOUD RADIONICA

NA FINra ODRŽANA E-LINE CLOUD RADIONICA
6. Maja 2020. Komentari isključeni za NA FINra ODRŽANA E-LINE CLOUD RADIONICA Novosti FINra

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra Tuzla u ponedjeljak, 04.05.2020. godine, realizovala je ONLINE radionicu, na temu „Praktična primjena računovodstvenog informacionog sistema e-Line Cloud“. Radionica je namijenjena studentima Visoke škole FINra, čije benefite će oni koristiti i izučavati u okviru nastavnog predmeta Praktično osposobljavanje, koji je zastupljen na I, II i III godini studija.

Usljed ove cijele situacije uzrokovane pandemijom COVID 19, svi oblici nastave su prebačeni na Online varijantu. Da studenti ne bi bili uskraćeni da praktično obavljaju zadatke koje nastavnici stavljaju pred njih, odlučili smo da uvedemo jedan ovakav informacioni sistem baziran na Cloud infrastrukturi. Dostupan je svim studentima kako bi simulirali svoje procese i zadatke koje dobiju u okviru predmeta Praktično osposobljavanje“ – istakao je profesor Visoke škole FINra doc.dr.sc.Edin Glogić, koji je realizirao radionicu.

Cilj radionice je da se studenti upoznaju sa funkcionalnostima i mogućnostima ovog sistema, koji se primjenjuje u nastavnom procesu na FINra, da sva teorijska znanja iz oblasti računovodstva, praktično primjene na način kako se to radi u praksi, ali i da ostali zainteresovani koji su pratili radionicu dobiju jasnu sliku kako se obrazovni proces odvija na Visokoj školi FINra u Tuzli.

E-line Cloud računovodstveni informacioni sistem, koji je usklađen prema svim svjetskim normama i tehnologijama, koncipiran je na taj način da se sve ono što studenti FINra izučavaju u okviru predavanja i vježbi, ne razlikuje od svih svjetskih trendova kada je u pitanju računovodstvena profesija.

Za studente FINra, online radionica se realizovala putem Zoom platforme, a svi zainteresovani, koji nisu imali pristup platformi, radionicu su pratili putem naše Facebook stranice Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra, gdje je radionica ostala pohranjena, za sve buduće zainteresovane osobe.

Programski paket koji je predmet radionice, a koji je stavljen na upotrebu našim studentima, pored finansijskog računovodstva obuhvata i kompletno robno-materijalno računovodstvo (veleprodaja, maloprodaja, proizvodnja), evidencije o stalnim sredstvima i stalnom inventaru i automatizovanom obračunu amortizacije, rashodovanja, isknjižavanje sredstava i sl.

Online radionica je dobila puno pozitivnih reakcija i komentara, a to se najbolje dokumentuje činjenicom da je kroz par sati bilo preko 1000 pregleda, što je jako dobar signal i indikator da ćemo i u budućnosti poduzimati ovakve aktivnosti i organizovati radionice, kako za studente FINra, tako i za ostale zainteresovane.

About The Author

mainmpo