NA FINra ODRŽANE VJEŽBE IZ PREDMETA FINANSIJSKO IZVJEŠTAVANJE

NA FINra ODRŽANE VJEŽBE IZ PREDMETA FINANSIJSKO IZVJEŠTAVANJE
18. Oktobra 2021. Komentari isključeni za NA FINra ODRŽANE VJEŽBE IZ PREDMETA FINANSIJSKO IZVJEŠTAVANJE Aktuelnosti,Novosti FINra

Danas, 18. oktobra 2021.godine,  studenti IV godine  prisustvovali su vježbama  iz predmeta Finansijsko izvještavanje kod mr. sc. Vildane Altumbabić. Vježbe su održane in class, kao i online  putem Zoom platforme.

Cilj predmeta je razvoj znanja i vještina za razumijevanje i primjenu MSFI, sastavljanje finansijskih izvještaja opće namjene, kao i analiza i tumačenje finansijskih izvještaja.

Izučavajući ovaj predmet, studenti stiču znanja i vještine za razumijevanje složenijih poslovnih transakcija, sastavljanje i analiza pojedinačnih i konsolidiranih finansijskih izvještaja opće namjene, kao i analiza i tumačenje finansijskih i nefinansijskih informacija.

Na današnjim vježbama mr.sc. Vildana Altumbabić je studentima objasnila način  sastavljanja i prezentiranja finansijskih izvještaja u skladu s MSFI, zatim pojasnila pripremu konsolidovanih finansijskih izvještaja (za grupu subjekata sa strukturom jednostavne grupe), kao i analizu i tumačenje finansijskih izvještaja.

Silabus predmeta Finansijsko izvještavanje  je u potpunosti usklađen sa silabusom istoimenog predmeta predviđenog Nastavnim planom i programom za sticanje zvanja u računovodstvenoj profesiji u Bosni i Hercegovini, i to za zvanje certificirani računovođa.

20211018_181710
20211018_181803-min
20211018_181818-min
previous arrow
next arrow
About The Author

mainmpo