NA FINra ODRŽANI ZAVRŠNI ISPITI ZA STUDENTE III i IV GODINE

NA FINra ODRŽANI ZAVRŠNI ISPITI ZA STUDENTE III i IV GODINE
21. Juna 2020. Komentari isključeni za NA FINra ODRŽANI ZAVRŠNI ISPITI ZA STUDENTE III i IV GODINE Aktuelnosti FINra

Dana 20.06.2020. godine studenti III godine Visoke škole FINra pristupili su završnom ispitu iz predmeta Porezni sistemi u BiH i EU, kod predmetnog nastavnika prof. dr. Slavko Vukić.

Studenti IV godine Visoke škole FINra također su pristupili završnom ispitu iz predmeta Napredni finansijski menadžment, kod predmetnog nastavnika prof. dr. Željko Rička.

U skladu sa Naredbom Kantonalnog štaba civilne zaštite Tk, a u cilju poštivanja i pridržavanja mjera zaštite zdravlja i prevencije pojave oboljelih od korona virusa, studenti su bili podjeljeni u II grupe.

Silabus predmeta Napredni finansijski menadžment je u potpunosti usklađen sa silabusom istoimenog predmeta predviđenog Nastavnim planom i programom za sticanje zvanja u računovodstvenoj profesiji u Bosni i Hercegovini, i to za zvanje ovlašteni revizor. Usklađivanje silabusa je izvršeno po ciljevima izučavanja predmeta, ishodu učenja, sadržaju predmeta, literaturi, načinu provođenja ispita, sačinjavanju ispitnih pitanja, načinu ocjenjivanja, kao i predavačkim kompentencijama odgovornog profesora.

Važnost ovih predmeta, kao i ozbiljnost i rad studenata u novonastaloj situaciji, pokazuje izlaznost studenata na završne ispite, gdje je na svakom predmetu bilo preko 45 studenata.

About The Author

mainmpo