NA FINRA ODRŽANO PRVO PREDAVANJE U AKADEMSKOJ 2021/22 GODINI

NA FINRA ODRŽANO PRVO PREDAVANJE U AKADEMSKOJ 2021/22 GODINI
4. Oktobra 2021. Komentari isključeni za NA FINRA ODRŽANO PRVO PREDAVANJE U AKADEMSKOJ 2021/22 GODINI Aktuelnosti,Novosti FINra

Studenti I godine Visokoškolske ustanove FINra su prisustvovali danas, 4. oktobra 2021. godine, prvom uvodnom predavanju u zimskom semestru akademske 2021/2022. godine iz predmeta ”Osnove računovodstva” kod predmetnog nastavnika doc.dr. sc. Edina Glogića.

Predmet ima za cilj upoznavanje studenata sa osnovnim računovodstvenim pojmovima, računovodstvenom logikom i osnovnim računovodstvenim izvještajima. Na ovom predmetu student dobiva uvid u računovodstvenu profesiju i značaj računovodstva za cjelokupni poslovni sistem.

Predmet „Osnove računovodstva“ je zajednički predmet za oba akademska studijska programa: “Finansije i računovodstvo” i “Računarstvo i informatika”. Predavanje je održano u amfiteatru FINra. Studenti koji nisu mogli prisustvovati predavanjima, pratili su nastavu online, jer se nastava na FINra odvija po kombinovanom modelu “in class” i “online”. Za studente koji su spriječeni da prate predavanja i vježbe, nastavni materijal je snimljen i postavljen na E-nastavu FINra i dostupan je studentima 24/7 tokom cijele akademske godine.

FINra intezivno radi na unaprijeđenju kvalitete obrazovanja, te je u proteklom periodu uložila više od 60.000 KM u audio-video solution opremu, što je ujedno čini jednom od  najopremljenijih visokoškolskih ustanova u BiH i regionu.

About The Author

mainmpo