NA FINRA REALIZOVAN I OSMI CIKLUS RADIONICA MALA ŠKOLA IZRADE BIZNIS PLANA I MALA ŠKOLA PROGRAMIRANJA

NA FINRA REALIZOVAN I OSMI CIKLUS RADIONICA MALA ŠKOLA IZRADE BIZNIS PLANA I MALA ŠKOLA PROGRAMIRANJA
10. Juna 2021. Komentari isključeni za NA FINRA REALIZOVAN I OSMI CIKLUS RADIONICA MALA ŠKOLA IZRADE BIZNIS PLANA I MALA ŠKOLA PROGRAMIRANJA Aktuelnosti,Novosti FINra

U okviru projekta „Profesionalna orijentacija učenika završnih razreda srednjih škola“, dana 10. juna  2021. godine na FINra uspješno je realizovan i osmi  ciklus radionica Mala škola izrade biznis plana i Mala škola programiranja.

Osnovni cilj projekta je edukacija srednjoškolaca, s ciljem razvijanja potencijala, širenja i popularizacije znanja i sposobnosti učenika iz finansija i računovodstva i programiranja.

Današnja predavanja s primjerima iz prakse održali su:

Mala škola izrada biznis plana – mr. sc. Adem Azapagić, predavač na FINra i studentica treće godine studija na FINra Nadina Đogić.

Mala škola programiranja – mr. sc. Aldijana Omerović,predavač na FINra.

Cilj radionice izrada biznis plana je, da učenici nauče kako doći od poslovne ideje do biznis plana, te da upoznaju alate potrebne za kreiranje biznis plana. Učestvujući  u radionici Mala škola zrade biznis plana učenici će naučiti izraditi biznis plan, finansijski plan, marketing plan, te naučiti prepoznati dobru poslovnu ideju.

Radionica Mala škola programiranja  namijenjena je  početnicima u programiranju, polaznicima bez ranijeg ozbiljnijeg iskustva u radu sa programskim jezicima. Cilj radionice Mala škola programiranja je, da osposobi  učenike da mogu  razviti jednostavan algoritam i testirati ga u logičkom smislu. Kroz programski jezik C++ učenici će savladati  osnovne pojmove i  tipove podataka i deklaracija, naredbe za kontrolu toka programa (petlje i naredbe za grananje), te savladati  algoritam zapisan u pseudo kodu i  upoznati se sa osnovnim funkcijama za rad s datotekama.

Radionice Mala škola izrade biznis plana i Mala škola programiranja održane su online putem Zoom platforme, a u radionicama su učestvovali  učenici završnih razreda srednjih škola.

About The Author

mainmpo