NA FINra UPRILIČENA ODBRANA ZAVRŠNOG RADA

NA FINra UPRILIČENA ODBRANA ZAVRŠNOG RADA
13. Novembra 2021. Komentari isključeni za NA FINra UPRILIČENA ODBRANA ZAVRŠNOG RADA Aktuelnosti,Novosti FINra

Danas,  13. novembra 2021. godine, upriličena je javna odbrana završnog rada studentice Dijane Škapurević iz Tešnja. Tema završnog rada kandidatkinje Dijane Škapurević, „Tradicionalna i savremena metoda obračuna troškova na primjeru preduzeća TRIEN d.o.o“, pod mentorstvom prof. dr. sc. Senade Kurtanović, redovni profesor, kvalitetnog je i bogatog sadržaja.

Kandidatinja Dijana Škapurević je u svom izlaganju  analizirala pojam obračuna troškova,  primjer obračuna troškova po radnom nalogu i procesni sistem obračuna troškova.  U okviru rada pokazala je savremene metode obračuna koje rješavaju problem prodaje određenog proizvoda u cilju vrednovanja zaliha i troškova.

Komisija za ocjenu i odbranu završnog rada za kandidatkinju Dijanu Škapurović, bila je u sljedećem sastavu:

  1. Prof. dr. sc. Željko Rička, profesor FINra, predsjednik,
  2. Prof. dr. sc. Senada Kurtanović, profesor FINra, član – mentor,
  3. Doc. dr. sc. Edin Glogić, profesor FINra – član.

Činom odbrane završnog rada na FINra, studentica je stekla zvanje Bachelor finansija i računovodstva i diplomu sa ostvarenih 240 ECTS kredita. Kandidatkinja je  iskazala zadovoljstvo studiranja na FINra i  pohvalila  posvećenost profesora, predavača, asistenata i osoblja FINra prema svim studentima.  

Na FINra studira veliki broj studenata iz svih krajeva BiH, kojih ima u svih šest generacija, što ovu prestižnu visokoškolsku ustanovu izdvaja i čini jedinstvenom u regionu.

About The Author

mainmpo