NA VISOKOŠKOLSKOJ USTANOVI FINRA U TUZLI OTVOREN 9. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ

NA VISOKOŠKOLSKOJ USTANOVI FINRA U TUZLI OTVOREN 9. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ
23. Septembra 2021. Komentari isključeni za NA VISOKOŠKOLSKOJ USTANOVI FINRA U TUZLI OTVOREN 9. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ Nekategorisano FINra

Danas je na Visokoškolskoj ustanovi FINra u Tuzli svečano otvoren 9. Međunarodni simpozij “NOVO NORMALNO DOBA U FINANSIJSKO-RAČUNOVODSTVENOJ I MENADŽERSKOJ PROFESIJI”. Organizator Simpozija je edukativno-konsultantska kuća FINconsult, a suorganizator Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra Tuzla.

Riječ je o jednom od najvećih i najprestižnijih skupova finansijsko-računovodstvene i menadžerske profesije u BiH u 2021. godini. Na Simpoziju će svoje referate i profesionalna iskustva prezentirati 30 predavača iz: BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i SAD. Između ostalih i istaknuti profesori i stručnjaci iz prakse Vinko Belak, Boris Tušek, Veljko Trivun, Džafer Alibegović, Adnan Rovčanin, Željko Rička, Ismet Kalić, Senada Kurtanović, Edin Glogić.

Teme koje će biti aktuelizirane su od značaja za računovođe, revizore, finansijske menadžere, direktore, vlasnike preduzeća, članove upravnih i nadzornih odbora, članove odbora za reviziju, interne revizore, procjenitelje, inženjere na poslovima upravljanja kvalitetom i uvođenja standarda, kao i sve zaposlene u privatnom i javnom sektoru na knjigovodstveno-računovodstvenim, finansijskim i menadžerskim poslovima.

Između ostalog, bit će riječi o uticaju pandemije COVID19 na poslovne performanse kompanija u Federaciji BiH, izazovima “novog” finansijskog menadžmenta, ograničenjima mentarnog sistema Bosne i Hercegovine u kriznim situacijama te efektima revizije u eri pandemijse s osvrtom na pranje novca.

Na svečanom otvaranju prisutne su pozdravili direktor FINra prof. dr. sc. Ismet Kalić, pomoćnik ministra za visoko obrazovanje Tuzlanskog kantona Fuad Mešanović, dr.sc. Zijad Lugavić u ime gradske Uprave Tuzle, te prof. dr. sc. Džafer Alibegović sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i doc. dr.sc. Bojana Ostojić sa Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment PMC Beograd. Istaknuto je da je ovaj Simpozij od velikog značaja za finansijsko-računovodstvenu  imenadžersku profesiju , jer se očekuje da ponudi odgovore na pitanja koja pred finansijski i općenito ekonomski sektor u BiH postavlja vrijeme krize u kojem živimo.

Također je istaknuto da će FINconsult i Visokoškolska ustanova FINra uložiti maksimalan napor da profesionalna očekivanja učesnika budu ispunjena i da vrijeme provedeno na ovom Simpoziju bude ugodno i od koristi.

Simpozij se održava dva dana, 23. i 24. septembra 2021. godine, u pet sesija, danas tri, a sutra dvije. Međunarodni programski odbor Simpozija je pozvao 30 eminentnih profesora i stručnjaka iz prakse da prezentiraju svoje radove. Treba istaći i to da je od 50 radova Međunarodni programski odbor odabrao 38, koji su uvršteni u Zbornik radova 9. Međunarodnog simpozija, na 680 stranica.

Veliki broj računovođa, revizora, menadžera je uzeo učešće na ovom prestižnom skupu, kojem prisustvuju i studenti FINra.

About The Author

mainmpo