Najbolji trenutak da započnete IT karijeru je sada!

Najbolji trenutak da započnete IT karijeru je sada!
19. Jula 2022. Komentari isključeni za Najbolji trenutak da započnete IT karijeru je sada! Nekategorisano FINra

Prosječna plata u IT sektoru je i do nekoliko puta veća od prosječne plate u drugim sektorima. Drugi benefiti poput mogućnosti zaposlenja odmah po završetku studija, fleksibilno radno vrijeme, rad od kuće, mogućnost brzog napredovanja, konstantnog edukativnog usavršavanja su najbolji pokazatelj zašto je ovo zanimanje atraktivno i najpoželjnije u svijetu.

Za razliku od drugih zanimanja u kojima su osobe dugi niz godina na birou, IT stručnjaci se susreću sa drugim problemom, odnosno nedoumicom u odabiru najboljeg radnog mjesta iz brojne ponude poslodavaca.

Kako bi postali dio IT svijeta, neophodno je da steknete kvalitetno obrazovanje sa priznatom diplomom nakon završenog studija, čime se otvaraju mogućnosti za rad od kuće za inostrane kompanije, ili pak rad i život u zemljama Evropske unije i zapada, ako se odlučite da živite i radite u inostranstvu. Sa institucionalnom akreditacijom, visokoškolska ustanova FINra svrstala se u red akreditovanih visokoškolskih ustanova koju vodi Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete u Bosni i Hercegovini (HEA). Akreditacijom FINra se svrstala u red visokoškolskih ustanova u BiH čije su diplome međunarodno priznate. Studenti sa diplomama FINra su prepoznati na tržišu rada kako u Bosni i Hercegovini tako i van granica. Navedeno potvrđuje i činjenica da su diplome studenata FINra već priznate u zemljama Evropske unije. Naša diplomirana studentica Azra Džonbić, koja živi i radi u Zagrebu, je nostrificirala diplomu FINra u Republici Hrvatskoj.

Azra Džonbić je našla posao u hrvatskoj kompaniji Zagrebački holding, koji okuplja deset firmi.

”Već nekoliko godina radim u kompaniji Zagrebački holding. Stečena diploma mi je pomogla da napredujem u svom radu. Od izuzetne važnosti mi je bilo priznavanje diplome iz BiH u Zagrebu, Republika Hrvatska, te je taj proces nostrifikacije prošao bez problema. Ovo je samo još jedan dokaz da su sve intenzivne aktivnosti koje nudi ova Visokoškolska ustanova FINra dale rezultat uloženih napora i truda nastavnog osoblja da prenesu znanja i vještine.”izjavila je Azra Džonbić.

About The Author

mainmpo