NASTAVAK ODBRANA DIPLOMSKIH RADOVA NA FINra

NASTAVAK ODBRANA DIPLOMSKIH RADOVA NA FINra
30. Oktobra 2021. Komentari isključeni za NASTAVAK ODBRANA DIPLOMSKIH RADOVA NA FINra Nekategorisano FINra

Dana 30. oktobra 2021. godine na Visokoškolskoj ustanovi FINra Tuzla, studenti  Mirela Isić, Adnan Smajlović i Haris Bečić su na visokom akademskom nivou uspješno odbranili svoje završne radove i pokazali zavidan nivo znanja, što je dokaz da su na FINra stekli potrebna znanja i vještine koji će im kao osnova služiti u nastavku daljeg školovanja.

Naziv teme završnog rada kandidatkinje  Mirele Isić iz Bihaća, “Analiza finansijskih izvještaja odabranih preduzeća” pod mentorstvom prof. dr. sc. Senada Kurtanović, kvalitetnog je i bogatog sadržaja. Kanidatkinja Mirela Isić je u svom izlaganju  prikazala  da osnovni finansijski izvještaji predstavljaju podlogu i polaznu osnovu za analizu poslovanja preduzeća kako bi se dobile potrebne informacije o njemu.

Komisija za ocjenu i odbranu završnog rada za kandidatkinju Mirelu Isić, bila je  u sljedećem sastavu:

1. Dr. sc. Ismet Kalić, vanredni profesor FINra, predsjednik,

2. Prof. dr. sc. Senada Kurtanović, profesor FINra, član –  mentor,

3. Doc. dr. sc. Nataša Simeunović,  profesor FINra,  član

Kandidat Adnan Smajlović iz Tuzle  odbranio  je svoj završni  rad na temu “Upravljanje kreditnim rizikom na primjeru Intesa Sanpaolo banke BiH” pod mentorstvom doc. dr. sc. Nataša Simeunović. Kandidat Adnan Smajlović je u svom izlaganju prikazao značaj obrade bankarskih rizika, zatim uplavljanju kreditnim rizikom koji predstavlja značajnu aktivnost u upravljanju bankama.

Komisija za ocjenu i odbranu završnog rada za kandidata Adnana Smajlovića , bila je  u sljedećem sastavu:

1. Dr. sc. Ismet Kalić, vanredni profesor FINra, predsjednik,

2. Doc. dr. sc. Nataša Simeunović,  profesor FINra, član –  mentor,

3. Prof. dr. sc. Senada Kurtanović,  profesor FINra,  član

Naziv teme kandidata  Haris Bečić iz Kalesije “ Djelatnost osiguranja u BiH s posebnim osvrtom na osiguranje Aura AD Banja Luka” pod mentorstvom doc. dr.sc. Nataša Simeunović urađen na akademskom nivou prateći sve kriterije za odbranu diplomskog rada. Kandidat Haris Bečić je u svom izlaganju ukazao na značaj osiguranja kao djelatnosti u svim aspektima rada i poslovanja kako pravnih tako i fizičkih lica. U okviru aplikativnog dijela, predstavio je osiguravajuće društvo “Osiguranje Aura” a.d. Banja Luka, i ukratko analiziran način i rezultate  rada.

Komisija za ocjenu i odbranu završnog rada za kandidata Harisa Bečića, bila je  u sljedećem sastavu:

1. Dr. sc. Ismet Kalić, vanredni profesor FINra, predsjednik,

2. Doc. dr. sc. Nataša Simeunović,  profesor FINra, član –  mentor,

3. Doc. dr. sc. Edin Glogić,  profesor FINra,  član

Direktor Visokoškolske ustanove FINra, prof. dr.sc. Ismet Kalić, koji je bio u sastavu Komisije, pohvalio je odabir tema završnih radova studenata, njihovu izradu i izlaganje navodeći da su studenti Mirela Isić, Adnan Smajlović i Haris Bečić vrijedni i odgovorni studenti II generacije FINra. Čestitao im je na odbranama radova i sticanju diplome, zaželivši im puno uspjeha u karijeri.

Studenti koji su danas odbranili svoje završne radove su prepoznali FINra kao obrazovnu ustanovu koja će nadopuniti njihova znanja i vještine i unaprijediti njihovu karijeru. Riječi hvale za Visokoškolsku ustanovu FINra izrazili su kroz svoje zadovoljstvo i istakli da im je bila privilegija studirati na prestižnoj visokoškolskoj ustanovi kakva je FINra. Zahvalili su direktoru Kaliću, menadžmentu i profesorima ove visokoškolske ustanove na pruženom znanju, osposobljavanju i usavršavanju tokom četverogodišnjeg školovanja.

Na FINra studira veliki broj studenata iz svih krajeva BiH, kojih ima u svih šest generacija, što ovu prestižnu visokoškolsku ustanovu izdvaja i čini jedinstevnom u regionu.

Visokoškolska ustanova  FINra ispunjava svoj  cilj, da obrazuje kadar u skladu sa zahtjevima tržišta rada objedinjujući teoriju i praksu istovremeno.

About The Author

mainmpo