NOVE ODBRANE ZAVRŠNIH RADOVA NA FINra

NOVE ODBRANE ZAVRŠNIH RADOVA NA FINra
14. Decembra 2020. Komentari isključeni za NOVE ODBRANE ZAVRŠNIH RADOVA NA FINra Aktuelnosti,Novosti FINra

NOVE ODBRANE ZAVRŠNIH RADOVA NA FINra

Na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli nastavljeno je sa održavanjem odbrana završnih radova prve, zlatne generacije ove visokoškolske ustanove.

Studenti koji su uspješno, sa najvećom ocjenom odbranili svoje završne radove su bračni par Lejla i Denis Šundrić.

Lejla Šundrić, rođena 07.04.1986. godine u Sarajevu.

Tema: „Računovodstveni i porezni aspekt rezervisanja i nepredviđenih obaveza“.

Denis Šundrić, rođen 08.06.1985. godine u Banjoj Luci.

Tema: „Troškovi u savremenom poduzetništvu

Odbrane su održane 12.12.2020. godine u prostorijama Visoke škole FINra, pred Komisijom u sastavu:

  1. Dr. sc. Ismet Kalić, profesor Visoke škole, predsjednik,
  2. Dr. sc. Senada Kurtanović, profesor Visoke škole, član – mentor,
  3. Dr. sc. Edin Glogić, profesor Visoke škole – član.

Direktor Visoke škole FINra, dr.sc. Ismet Kalić, koji je bio u sastavu Komisije, istakao je da su završni radovi urađeni na akademskom nivou, pohvalio je studente koji su branili svoje završne radove, naveo da se radi o vrijednim i odgovornim studentima, koji su prepoznali Visoku školu FINra kao obrazovnu ustanovu koja će nadopuniti njihova znanja i vještine i unaprijediti njihovu karijeru. Također, direktor Kalić je iskazao posebno zadovoljstvo jer  se radi o studentima koji su završili trogodišnji studij na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu i odao im priznanje što su se odlučili da na FINra zaokruže svoje akademsko obrazovanje i steknu diplomu sa 240 ECTS bodova.

Preko 30. studenata iz Sarajeva je upisanih na Visokoj školi FINra u Tuzli, istakao je direktor Kalić.

Na kraju im je zaželio sreću i uspjeh u daljnjem radu i karijeri i naglasio da su im vrata na FINra uvijek otvorena za buduće vidove saradnji i zajedničke projekte.

Lejla i Denis su imali samo riječi hvale za Visoku školu FINra. Izrazili su svoje zadovoljstvo i istakli da im je bila privilegija studirati na prestižnoj visokoškolskoj ustanovi kao što je FINra. Zahvalili su se direktoru Kaliću, kao i svim profesorima i osoblju na nesebičnoj podršci koju su im pružali tokom njihovog studiranja na FINra. Naglasili su i da su njihova iskustva u finansijsko-računovodstvenoj profesiji, koja su imali prije studiranja na FINra sada zaokružena i unapređena  novim znanjima i vještinama.

About The Author

mainmpo