ODBRANA PRVIH ZAVRŠNIH RADOVA II GENERACIJE STUDENATA NA FINra

ODBRANA PRVIH ZAVRŠNIH RADOVA II GENERACIJE STUDENATA NA FINra
20. Septembra 2021. Komentari isključeni za ODBRANA PRVIH ZAVRŠNIH RADOVA II GENERACIJE STUDENATA NA FINra Aktuelnosti,Novosti FINra

Dana 20. septembra na Visokoškolskoj ustanovi FINra Tuzla, započela je odbrana završnih radova. Dokaz kvaliteta u radu VŠ FINra su i prvi diplomanti II generacije studenata, koji su na visokom akademskom nivou danas odbranili svoje završne radove i pokazali zavidan nivo znanja, što je dokaz da su na FINra stekli potrebna znanja i vještine koji će im kao osnova služiti u nastavku daljeg školovanja.

Studenti koji su uspješno, sa najvećom ocjenom 10 odbranili svoje završne radove su:

 Nermina Kalić – ”Upravljanje vlastitim i tuđim izvorima finansiranja u cilju očuvanja likvidnosti preduzeća”.

 Tarik Ćatić – ”Planiranje, kontrola, analiza i izvještavanje o novčanim tokovima”.

 Melisa Mušanović – ”Modeli restruktuiranja preduzeća”.   

Direktor Visokoškolske ustanove FINra, prof. dr.sc. Ismet Kalić, koji je bio u sastavu Komisije, istakao je da su završni radovi urađeni na akademskom nivou, teme su vrlo aktuelene, pohvalio je studente koji su branili svoje završne radove, naveo da se radi o vrijednim i odgovornim studentima, koji su prepoznali FINra kao obrazovnu ustanovu koja će nadopuniti njihova znanja i vještine i unaprijediti njihovu karijeru.

Na kraju im je zaželio sreću i uspjeh u daljnjem radu i karijeri i naglasio da su im vrata na FINra uvijek otvorena za buduće vidove saradnje i zajedničke projekte.

Studenti koji su danas diplomirali su imali riječi hvale za Visokoškolsku ustanovu FINra. Izrazili su svoje zadovoljstvo i istakli da im je bila privilegija studirati na prestižnoj visokoškolskoj ustanovi kakva je FINra. Zahvalili su se direktoru Kaliću, kao i svim profesorima i osoblju na nesebičnoj podršci koju su im pružali tokom njihovog studiranja na FINra. Završetkom studiranja su zaokružili svoje akademsko obrazovanje i stekli diplomu od 240 ECTS bodova.

Ovim činom, FINra i dalje nastavlja svoju tradiciju ”Jedinstven spoj teorije i prakse” gdje svojim studentima pruža podršku u nastavku akademskog obrazovanja.

About The Author

mainmpo