ODBRANA ZAVRŠNOG RADA NA FINra

ODBRANA ZAVRŠNOG RADA NA FINra
8. Novembra 2021. Komentari isključeni za ODBRANA ZAVRŠNOG RADA NA FINra Aktuelnosti,Novosti FINra

Na Visokoškolskoj ustanovi FINra, danas je upriličena javna odbrana završnog rada. Studentica Vedrana Vareškić je na visokom akademskom nivou uspješno odbranila svoj rad na temu: „Finansijska analiza u funkciji planiranja budućeg poslovanja JP Elektroprivrede Bosne i Hercegovine“.

Završni rad kandidatkinje Vedrane Vareškić iz Tuzle, pod mentorstvom doc. dr. sc. Edina Glogića, kvalitetnog je i bogatog sadržaja. Predmet istraživanja njenog rada jeste fokusiranje na analiziranje stope prinosa na vlastiti kapital i finansijsko prognoziranje budućeg poslovanja korištenjem pristupa procenta prihoda od prodaje. Cilj istraživanje je objašnjenje glavih komponenti stopa prinosa na vlastiti kapital i prognoziranje rasta na osnovu pristupa procenta prihoda od prodaje. Rad se sastoji od tri dijela. U prvom dijelu su objašnjenje specifičnosti finansijske analize i finansijskih izvještaja, u drugom dijelu je objašnjenja stopa prinosa na vlastiti kapital na konkretnom primjeru proizvodnog preduzeća JP Elektroprivreda BiH. Treći dio sadrži rezultate finansijskog prognoziranja rasta preduzeća.

Komisija za ocjenu i odbranu završnog rada za kandidatkinju Vedranu Vareškić, bila je u sljedećem sastavu:

1. Dr. sc. Ismet Kalić, vanredni profesor FINra, predsjednik,

2. Doc. dr. sc. Edin Glogić, profesor FINra, član – mentor,

3. Mr. sc. Adem Azapagić, predavač FINra, član.

Direktor Visokoškolske ustanove FINra, prof. dr.sc. Ismet Kalić, koji je bio u sastavu Komisije, pohvalio je završni rad kandidatkinje Vedrane Vareškić, njegovu izradu i izlaganje, navodeći da je Vedrana tokom svom četverogodišnjeg školovanja bila među istaknutim vrijednim studentima stičući i usvajajući sva potrebna znanja i vještine koje im je ponudila ova Visokoškolska ustanova FINra. Shodno tome, njen završni rad je urađen na akademskom nivou i tema joj je vrlo aktuelena.

Kandidatkinja je iskazala zahvalnost i zadovoljstvo posvećenosti profesora, predavača, asistenata i osoblja FINra prema svim studentima koji su pažnju poklanjali kvalitetu predavanja, maksimalno se trudili prenijeti znanja i vještine o problematici koju su obrađivali tokom studija. Također je izjavila, da je FINra najbolji fakultet za obrazovanje kadrova za finansijsko računovodstvenu profesiju, te da je to jedan od razloga zbog kojih je upisala FINra.

Činom odbrane završnog rada na FINra, kandidatkinja Vedrana Vareškić, stekla je zvanje Bachelor finansija i računovodstva i diplomu sa ostvarenih 240 ECTS kredita.

Na FINra studira veliki broj studenata iz svih krajeva BiH, kojih ima u svih šest generacija, što ovu prestižnu visokoškolsku ustanovu izdvaja i čini jedinstvenom u regionu.

About The Author

mainmpo