ODBRANA ZAVRŠNOG RADA NA FINra

ODBRANA ZAVRŠNOG RADA NA FINra
15. Januara 2022. Komentari isključeni za ODBRANA ZAVRŠNOG RADA NA FINra Aktuelnosti,Novosti FINra

Na Visokoškolskoj ustanovi FINra, održana je javna odbrana završnog rada kandidata Albina Haskića iz Banovića, na temu „Principi korporativnog upravljanja na primjeru BiH“ pod mentorstvom prof.dr.sc. Željko Rička.

Kandidat Albin Haskić kroz svoje izlaganje i prezentaciju objasnio je pojam korporativnog upravljanja, mehanizme i sisteme koji se koriste za lakše upravljanje. U drugom dijelu rada, elaborirao je segmente i indekse kvalitete korporativnog upravljanja. U trećem, aplikativnom dijelu, prikazao je pravni i regulatorni sistem korporativnog upravljanja na primjeru Bosne i Hercegovine.

Komisija za ocjenu i odbranu završnog rada za kandidata Albina Haskića, bila je u sljedećem sastavu:

  1. Prof. dr. sc. Ismet Kalić,  profesor na FINra, predsjednik,
  2. Prof. dr. sc. Željko Rička, profesor na FINra, član – mentor,
  3. Doc. dr. sc. Edin Glogić, profesor na FINra – član.

Direktor Visokoškolske ustanove FINra, prof. dr.sc. Ismet Kalić, koji je bio u sastavu Komisije, pohvalio je završni rad studenta, navodeći da je Albin Haskić uspješno, na akademskom nivou prezentovao i iznio sve ključne probleme u vezi tematike na kojoj je radio.

Kandidat je izrazio zadovoljstvo i istakao da mu je bila privilegija studirati na ovoj visokoškolskoj ustanovi FINra te da je svoje dosadašnje znanje zaokružio i unaprijedio novim znanjima i vještinama.

Činom odbrane završnog rada na FINra, kandidat je stekao zvanje Bachelor finansija i računovodstva i diplomu sa ostvarenih 240 ECTS kredita. 

Na FINra studira veliki broj studenata iz svih krajeva BiH, kojih ima u svih šest generacija, što ovu prestižnu visokoškolsku ustanovu izdvaja i čini jedinstvenom u regionu.

About The Author

mainmpo