ODBRANA ZAVRŠNOG RADA NA FINRA

ODBRANA ZAVRŠNOG RADA NA FINRA
12. Februara 2022. Komentari isključeni za ODBRANA ZAVRŠNOG RADA NA FINRA Aktuelnosti,Novosti FINra

Na Visokoškolskoj ustanovi FINra, dana 12. februara 2022. godine, održana je javna odbrana završnog rada. Kandidat Ensar Huseinbašić je na visokom akademskom nivou uspješno odbranio svoj rad kojim je pokazao visok nivo stečenih znanja i vještina tokom studiranja na FINra.

Naziv teme završnog rada kandidata Ensara Huseinbašića „Nadzor i kontrola u bankarskom poslovanju na primjeru Addiko Bank d.d. Sarajevo“, pod mentorstvom doc. dr. sc. Nataše Simeunović, kvalitetnog je i bogatog sadržaja. Rad kandidata Ensara Huseinbašića iz Gradačca, sastoji se iz dva dijela. U teorijskom dijelu rada objasnio je pojmove bankarskog poslovanja, proces nadzora i kontrole u bankarskom poslovanju. Aplikativni dio rada prikazuje finansijske izvještaje Addiko Banke d.d. za 2020. godinu.

Komisija za ocjenu i odbranu završnog rada za kandidata Ensara Huseinbašića, bila je u sljedećem sastavu:

  1. Dr. sc. Ismet Kalić, vanredni prof., profesor FINra, predsjednik,
  2. Doc. dr.sc. Nataša Simeunović, profesor FINra, član – mentor,
  3. Doc. dr. sc. Edin Glogić, profesor FINra, član.

Direktor Visokoškolske ustanove FINra, prof. dr.sc. Ismet Kalić, predsjednik Komisije, pohvalio je završni rad kandidata, njegovu izradu i izlaganje, navodeći da je kandidat prezentovao rad na akademskom nivou, iznio sve ključne probleme vezane za temu. Čestitao mu je na odbrani rada i sticanju diplome, zaželivši puno uspjeha u karijeri.

Kandidat Ensar Huseinbašić ima dugogodišnje iskustvo u praksi kroz zaposlenje u vlastitom računovodstvenom servisu ”Agencija EM”. Kako bi unaprijedio i proširio svoja znanja, odlučio se upisati na FINra na Studijski program ”Finansije i računovodstvo”, smjer ”Računovodstvo, porezi i revizija”.

Činom odbrane završnog rada na FINra, kandidat je stekao zvanje Bachelor finansija i računovodstva i diplomu sa ostvarenih 240 ECTS kredita.

Na FINra studira veliki broj studenata iz svih krajeva BiH, kojih ima u svih šest generacija, što ovu prestižnu visokoškolsku ustanovu izdvaja i čini jedinstvenom u regionu.

About The Author

mainmpo