ODBRANA ZAVRŠNOG RADA

ODBRANA ZAVRŠNOG RADA
19. Novembra 2021. Komentari isključeni za ODBRANA ZAVRŠNOG RADA Aktuelnosti,Novosti FINra

U prostoriji Visokoškolske ustanove FINra, danas je održana javna odbrana završnog rada II generacije diplomanata. Kandidatkinja Aldina Buljić Kapetančić iz Gračanice, prezentirala je rad na temu ”Povezanost i uticaj primjenjenih metoda finansiranja na likvidnost preduzeća”, pod mentorstvom prof.dr.sc. Ismeta Kalića.

Kandidatinja Aldina Buljić Kapetančić kroz svoje izlaganje i prezentaciju objasnila je održavanje likvidnosti, metode procjene i plan likvidnosti jednog preduzeća te njegovo finansiranje (pravila, oblici i ciljevi). Kroz aplikativni dio rada predstavila je horizontalnu i vertikalnu analizu bilansa stanja preduzeća ”X” Tuzla upoređujući pokazatelje likvidnosti tokom prethodnih godina.

Komisija za ocjenu i odbranu završnog rada za kandidatkinju Aldinu Buljić Kapetančić, bila je u sljedećem sastavu:

  1. Prof. dr. sc. Adil Kurtić, prof emeritus,  profesor na FINra, predsjednik,
  2. Prof. dr. sc. Ismet Kalić, profesor na FINra, član – mentor,
  3. Doc. dr. sc. Edin Glogić, profesor na FINra – član.

Direktor Visokoškolske ustanove FINra, prof. dr.sc. Ismet Kalić, koji je bio u sastavu Komisije, pohvalio je završni rad studentice, navodeći da je Aldina Buljić Kapetančić uspješno, na akademskom nivou prezentovala i iznijela sve ključne probleme u vezi tematike na kojoj je radila.

Kandidatkinja je izrazila zadovoljstvo i istakla da joj je bila privilegija studirati na ovoj visokoškolskoj ustanovi FINra te da je svoje iskustvo u finansijsko-računovodstvenoj profesiji koje je imala prije studiranja na FINra zaokružila i unaprijedila novim znanjima i vještinama.

Činom odbrane završnog rada na FINra, studentica je stekla zvanje Bachelor finansija i računovodstva i diplomu sa ostvarenih 240 ECTS kredita. 

Na FINra studira veliki broj studenata iz svih krajeva BiH, kojih ima u svih šest generacija, što ovu prestižnu visokoškolsku ustanovu izdvaja i čini jedinstvenom u regionu.

About The Author

mainmpo