ODRŽAN 7. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ

ODRŽAN 7. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ
20. Aprila 2019. Komentari isključeni za ODRŽAN 7. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ Aktuelnosti FINra

FINconsult je dana, 18. i 19. aprila 2019. godine, u Tuzli, na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra, BiH, održao 7. Međunarodni simpozij na temu; “SAVREMENI IZAZOVI KORPORATIVNOG UPRAVLJANJA – finansije, računovodstvo, revizija i IT.

 

Programski odbor 7. Međunarodnog simpozija u sastavu od 12 članova je odabrao i uvrstio u Zbornik radova 48 referata od 50 koliko je pristiglo za ovaj Simpozij.

Autori radova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore su prezentovali referate iz oblasti: finansija, računovodstva, revizije, menadžmenta, IT sistema, EU standarda i regulative.

 

Na dvodnevnom Simpoziju recentni predavači i stručnjaci ponudili su i otvorili mnoštvo zanimljivih tema i kvalitetnih rasprava. Tokom dva dana Simpozija u 5 sesija, 30 predavača je prezentiratiralo svoje referate i podijelilo svoja profesionalna iskustva.

Na zatvaranju 7. Međunarodnog simpozija donijeti su zaključci i preporuke od kojih izdvajamo sljedeće:

– Postignut je osnovni cilj Simpozija, a to je proširenje i osavremljavanje  znanja i vještina, te podizanje nivoa stručne kompentencije finansijsko-računovodstvene i menadžerske profesije u BiH.

–  Prezentacije recentnih predavača i diskusije stvorile su osnovu za unapređenje kvaliteta korporativnog upravljanja u BiH, a posebno u segmentu finansija, računovodstva, revizije i IT.

 

Veliki broj pripadnika finansijsko-računovodstvene i menadžerske profesije je uzelo učešće na ovom Simpoziju, čime je potvrđen kvalitet i korisnost simpozija koje organizuje FINconsult.

About The Author

mainmpo