ODRŽAN ONLINE SASTANAK PREDSTAVNIKA VISOKE ŠKOLE FINra i SVEUČILIŠTA U SLAVONSKOM BRODU

ODRŽAN ONLINE SASTANAK PREDSTAVNIKA VISOKE ŠKOLE FINra i SVEUČILIŠTA U SLAVONSKOM BRODU
3. Marta 2021. Komentari isključeni za ODRŽAN ONLINE SASTANAK PREDSTAVNIKA VISOKE ŠKOLE FINra i SVEUČILIŠTA U SLAVONSKOM BRODU Aktuelnosti,Novosti FINra

S ciljem unaprjeđenja postojeće saradnje između Visoke škole FINra i Sveučilišta  Slavonski Brod danas 3. marta 2021. godine je održan online sastanak predstavnika ove dvije visokoškolske ustanove putem Zoom platforme.

Teme sastanka bile su:  mobilnosti studenata i nastavnika u 2021. godini, partnersko učešće u Erasmus+ projektu, učešće predstavnika Sveučilišta u Slavonskom Brodu na 9. Međunarodnom simpoziju u organizaciji Visoke škole FINra Tuzla i Edukativno – konsultantske kuće FINconsult Tuzla.

Razgovarano je o i Zajedničkoj saradnji na uspostavi Novog studijskog programa Ekološka poljoprivreda na Visokoj školi FINra, kao i o saradnji na Projektima EU za visoko obrazovanja.

Bilo je riječi i o  iskustvu Veleučilišta u Slavonskom Brodu  u transformaciji ka Sveučilište, zbog toga što Visoka škola FINra priprema proces transformacije u Univerzitet FINra u narednom periodu.

Predstavnici Sveučilišta u Slavonskom Brodu koji su prisustvovali sastanku su: prof. dr. sc. Krunoslav Mirosavljević, prorektor za projekte i međuinstitucionalnu suradnju, doc. dr. sc. Maja Vretenar Cobović, zamjenica Pročelnika Odjela društveno-humanističkih znanosti, Damir Rukavina, mag. cin. Erasmus koordinator UNISB  i mag. cin., Erasmus koordinator UNISB Hrvoje Sivrić, dok su predstavnici FINra bili prof. dr. sc. Ismet Kalić, direktor Visoke škole FINra,  prof. dr. sc. Željko Rička, voditelj Centra za naučno – istraživački rad i vođenje karijere FINra, doc. dr. sc. Edin Glogić, menadžer za kvalitet i međunarodnu saradnju FINra.

Sporazum o stručnoj, znanstvenoj, nastavnoj saradnji Visoke škole FINra i tadašnjeg Veleučilišta ( danas Sveučilišta) u Slavonskom Brodu potpisan je u maju 2019. godine.

Saradnja između ovih visokoškolskih ustanova podrazumijeva zajedničke stručne i znanstvene projekte, razmjenu studenata i nastavnike, razmjenu informacija i izdavanje publikacija, organiziranje konferencija, seminara i radionica, upravljanje kvalitetom nastave.

Jedan od zaključaka sastanka je posjeta nastavnika  i studenata FINra Sveučilištu u Slavonskom Brodu u aprilu ili maju 2021. godine, ovisno od epidemiološke situacije. Dogovoreno je da će na 9. Međunarodnom simpoziju u organizaciji Visoke škole FINra  i Edukativno – konsultantske kuće FINconsult Tuzla uzeti učešće i nastavno osoblje Sveučilišta u Slavonskom Brodu kroz referate.

Dogovorena je saradnja na novom studijskom programu Visoke škole FINra, “Ekološka poljoprivreda i ruralni razvoj”, koji FINra planira uvesti u nastavni proces u narednom periodu. Saradnja bi se ogledala u koncipiranju Nastavnog plana i programa učešćem nastavnika sa Sveučilišta u Slavonskom Brodu u realizaciji nastavnog procesa tog studijskog programa.

Posebno je značajno to što je na videokonferenciji dogovorena saradnja na Erasmus+ projektima, na kojima Sveučilište u Slavonskom Brodu ima dugogodišnje iskustvo. Također je dogovoreno, da se u ovoj godini implementiraju aktivnosti, koje se odnose na mobilnost studenata i nastavnika, koje su bile planirane u 2020. godini, ali se nisu realizirale zbog pandemije.

FINra je i ovim sastankom pokazala svoju proaktivnost u realizaciji sporazuma o saradnji s visokoškolskim ustanovama i van granica BiH. Na taj način FINra želi da njeni studenti i nastavno osoblje budu involvirani kroz međunarodne projekte mobilnosti.

Visoka škola FINra nastavlja saradnju i  nakon transformacije Veleučilišta u Sveučilište u Slavonskom Brodu prateći međunarodne standarde u kvaliteti obrazovanja i težeći ka unaprjeđenju nastavnog procesa,  kako bi Visoka škola FINra prerasla u Univerzitet.

About The Author

mainmpo