Održana javna odbrana završnog rada na FINra

Održana javna odbrana završnog rada na FINra
16. Novembra 2021. Komentari isključeni za Održana javna odbrana završnog rada na FINra Nekategorisano FINra

U prostoriji Visokoškolske ustanove FINra, danas je održana javna odbrana završnog rada II generacije diplomanata. Kandidatkinja Kantić Edina iz Srebrenika, prezentirala je rad na temu „Uticaj indirektnih i direktnih poreza na finansijsko naprezanje i finansijski položaj preduzeća u BiH“ pod mentorstvom prof.dr.sc. Ismeta Kalića.

Kandidatinja Kantić Edina, u svom izlaganju osvrnula se na historijski razvoj poreskih izdataka u sistemu poreza na dobit u BiH. U svom radu kroz primjer je prikazala finansijsko naprezanje preduzeća kao rezultat izmirenja obaveza po osnovu direktnih i indirektnih poreza.

Komisija za ocjenu i odbranu završnog rada za kandidatkinju Edinu Kantić, bila je u sljedećem sastavu:

  1. Prof. dr. sc. Adil Kurtić,prof Emeritus,  profesor na FINra, predsjednik,
  2. Prof. dr. sc. Ismet Kalić, profesor na FINra, član – mentor,
  3. Mr. sc. Irma Ibrišimović, predavač na FINra – član.

Direktor Visokoškolske ustanove FINra, prof. dr.sc. Ismet Kalić, koji je bio u sastavu Komisije, pohvalio je završni rad studentice, navodeći da je Edina Kantić uspješno, na akademskom nivou prezentovala i iznijela sve ključne probleme u vezi tematike na kojoj je radila.

Kandidatkinja je izrazila zadovoljstvo i istakla da joj je bila privilegija studirati na ovoj visokoškolskoj ustanovi FINra te da je svoje iskustvo u finansijsko-računovodstvenoj profesiji koje je imala prije studiranja na FINra zaokružila i unaprijedila novim znanjima i vještinama.

Činom odbrane završnog rada na FINra, studentica je stekla zvanje Bachelor finansija i računovodstva i diplomu sa ostvarenih 240 ECTS kredita. 

Na FINra studira veliki broj studenata iz svih krajeva BiH, kojih ima u svih šest generacija, što ovu prestižnu visokoškolsku ustanovu izdvaja i čini jedinstvenom u regionu.

About The Author

mainmpo