ODRŽANA TREĆA RADIONICA ZA IZRADU STRATEGIJE RAZVOJA FINra 2021.-2025.

ODRŽANA TREĆA RADIONICA ZA IZRADU STRATEGIJE RAZVOJA FINra 2021.-2025.
4. Marta 2021. Komentari isključeni za ODRŽANA TREĆA RADIONICA ZA IZRADU STRATEGIJE RAZVOJA FINra 2021.-2025. Aktuelnosti,Novosti FINra

U okviru izrade Strategije razvoja Visoke škole  FINra Tuzla za period  2021. – 2025. godine, dana 3. marta  2021. godine održana  je treća  u nizu  radionica  za izradu strategije FINra 2021.-2025. godine.

Današnja radionica održana je s ciljem unaprjeđenja kvaliteta saradnje sa privredom, neprivrednim institucijama, poslovnim udruženjima, a efekti  radionice poslužit će kao  osnov  za izradu Strategije FINra za period 2021.-2025. godine.

Na radionici su pored članova Tima za izradu, implementaciju, evaluaciju i monitoring Strategije FINra 2021.-2025. učešće uzeli predstavnici privrede: uspješnih kompanija s kojima FINra ima potpisane ugovore o saradnji, zatim  predstavnici  privredne komore Tuzla, Udruženja poslodavaca, Upravnog odbora FINra, Biroa za zapošljavanje Tuzla koji su s aspekta realnog sektora  iznijeli svoje ideje, prijedloge i smjernice za Strategiju razvoja FINra.

Među njima bili su predsjednik Udruženja poslodavaca TK, Ramiz Karić, predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla, dr.sc. Nedret Kikanović, predstavnik Biroa za zapošljavanje Tuzla, Džemo Berković, članovi Upravnog odbora FINra: Željko Mandić, Amir Sejdinović, Vildana Altumbabić.

Radionici su prisustvovali predstavnici Alumni asocijacije FINra, koji imaju značajnu ulogu u unaprjeđenju saradnje sa privredom.

U cilju uspostave dugoročne poslovne saradnje, povezivanja visokoškolskog obrazovanja, nauke, struke i privrede, te intenziviranja primjene naučno istraživačkih rezultata u poslovanju privrednog i javnog sektora, Visoka škola FINra ranije je potpisala više od 100 sporazuma o poslovnom povezivanju i saradnji sa uspješnim i poznatim kompanijama na TK i široj regiji.

Učesnici radionice su svojim znanjem i iskustvima dali doprinos kroz  ideje,  promišljanja i prijedloge  s ciljem utvrđivanja  strateških  aktivnosti, koje se odnose na unaprjeđenje postojeće  saradnje  Visoke škole FINra s realnim sektorom.

Radionicu je vodio prof. dr. sc. Ismet Kalić, direktor Visoke škole FINra i profesor na FINra.

Ovom radionicom zaokružen je ciklus od tri radionice za izradu Strategije razvoja Visoke škole  FINra Tuzla za period  2021. – 2025. godine. Ranije su održane dvije radionice za izradu Strategije razvoja FINra, od kojih se prva odnosila  na  redefiniranje SWOT analize Visoke škole FINra, a druga  na  unaprjeđenje kvaliteta nastavnog procesa na FINra.

Rok za izradu Strategije razvoja FINra 2021.-2025. godina je 31. mart 2021. godine.

About The Author

mainmpo